Dikke buik, bierbuik, metabool syndroom

  • #1

    Wie kent het niet, het beginnend bierbuikje van mannen boven de 40. Maar mannen, wees gewaarschuwd. Zo onschuldig is het niet.

    De bierbuik is namelijk de voorbode van het Metaboolsyndroom. De combinatie van een te zwaar lijf en een ongezonde leefwijze heeft consequenties voor bloeddruk, cholesterolgehalte en testosteronpeil. Dit kan uiteindelijk leiden tot erectiestoornissen, diabetes en hart- en vaatziekten. De meeste mannen hebben geen flauw benul van de ernst van hun overgewicht.
    EénVandaag over het taboe op de bierbuik en de veelal onbekende gevaren daarvan.

    http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/35129/hoe_gevaarlijk_is_bierbuik_

    Reageer
    #2

    lees dan ook dit maar eens, een bierbuik zegt dus ook niet alles.
    ook slanke en dunne mensen zullen er een gezond levenspatroon op na moeten houden, het "ik kan alles eten" is dus niet helemaal waar.

    Slanke en uitgesproken dunne mensen kunnen aan de binnenkant toch dik zijn. Dat geldt voor zo’n 40 tot 50 procent van deze groep. Dat zei de Britse professor Jimmy Bell op de eerste dag van een symposium van de 40-jarige vakgroep Humane Voeding van de Wageningen Universiteit.
    Hij doet aan het Imperial College in Londen al jaren onderzoek naar obesitas. Het viel hem op dat mensen met een gezond gewicht toch te vaak last hadden van klachten die typisch horen bij overgewicht, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of hoge bloeddruk. Na scans bij vele honderden dunne mensen trok Bell de conclusie dat bijna de helft van de slanke mensen van binnen veel lichaamsvet heeft, vooral rond de lever. Aan de buitenkant is niets te zien aan de “tofi’s” (thin outside, fat inside), zoals Bell ze noemt. Het opgeslagen orgaanvet kan met een MRI-scan of een biopsie worden aangetoond. Er zit volgens de professor ook voor magere mensen maar één ding op om gezond te blijven: regelmatig bewegen. Beweging zorgt namelijk niet alleen voor een slanke lijn, maar doet ook opgeslagen vet rond de organen afnemen.

    Reageer
Reageer op: Dikke buik, bierbuik, metabool syndroom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief