dunner zijn

  • #1

    hoi

    ik will heel graag afvallen en heb het daar vaak over met mijn vriendinnen. Zij vinden dat ik nu goed ben maar ik vind van niet. ze vinden dat ik er met mijn psycholoog over moet praten maar ik wil dat niet. ik ben nu 15 jaar, bijna 16, en weeg 50,1 kg. Ik zou heel graag naar de 46 kg willen maar weet niet zo good hoe.

    Reageer
    #2

    Hoe groot ben je?

    Reageer
    #3

    Wat zou er beter zijn als je nog zo'n 10% van je lichaamsgewicht verliest?

    Wist je (vast wel maar toch) dat als je af valt, dat vrijwel iedereen vooral vocht en spieren verliest, maar geen vet?

    Dat is een beschermingsmechanisme van ons lichaam. Om eerst spieren af te breken en niet vet, voor het geval je ziek wordt en reserves nodig hebt.

    De vraag is meer: wat wil je voor uiterlijk en conditie?

    Als je spieren verliest dan gaat je stofwisseling ook nog eens in een spaarstand. Helemaal itritant want dan kun je niets meer eten, want je lijf gaat ALLES wat binnenkomt oppotten in je vetcellen. Uiteindelijk kom je dan aan door wat dan ook te eten.

    Ze zeggen dat spieren 1. meer wegen dan vet. 2. Dat ze meer verbranden ook als je op de bank zit. 3. Dat je lijf niet aankomt in vet als je meer spieren hebt. 4. Dat je om meer spieren te krijgen, je voldoende eiwitten en koolhydraten moet eten (bv kwark en banaan) na het sporten. 5. Dat je na het sporten best wat meer mag eten, omdat je verbranding nog een tijdje is versneld na het sporten.

    Maar sporten terwijl je bv ook aan een dieet doet, verzwakt alles. Dat kan niet voor je lijf omdat je geen voedingstoffen binnen krijgt. Dat moet je nooit doen.

    Qua sporten is het vooral belangrijk om aan krachttraining te doen in combinatie met voldoende eten. Je wordt niet te gespierd, maar mooier. En je lichaam verbrandt veel calorien door meer spieren. Bovendien voel je je vaak ook sterker en beter als je lijf voldoende energie heeft.

    Succes! Oja, en het kan best zijn dat je gewicht hetzelfde of iets zwaarder is als je gaat sporten om vet te verbranden. Spieren zijn zwaarder. Gewicht is niet het belangrijkste. Je lichaam en geest helpen met bouwstoffen wel.

    Reageer
    #4

    ik ben 1,63 m

    Reageer
    #5

    Dan mag je toch niet meer afvallen. Dan krijg je ondergewicht

    Reageer
Reageer op: dunner zijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief