ondergewicht

  • #1

    ik ben nu 14 en weeg 43 kilo ik ben 158 cm lang en ik ben er achter gekomen dat ik ondergewicht hebt en er word aangegeven dat ik meer zal moeten eten maar hoeveel moet ik dan eten. ik eet namelijk elke ochtend 4 broodjes met kaas of worst. in de middag soms een turkse pizza en anders altijd 4 broodjes met beleg en vaak in de namiddag nog een snack zoals een bakje yoghurt. en in de avond eet ik gewoon een bord vol. ik drink elke ochtend een groot glas thee elke middag 500 ml spa rood met limonade en bij het avond eten een glas water en daarna nog een kopje thee.

    ik voetbal 4 dagen in de week en ik skate soms.

    Reageer
    #2

    Je hebt een BMI van ruim 17,2 en als 14-jarige zit je daarmee nog helemaal in het groene gebied. Dat is prima, wel wat aan de lichte kant, maar nog steeds prima. Voor 14-jarigen geldt:

    voor meisjes: een BMI tussen 17,0 en 23,3 is goed
    voor jongens: een BMI tussen 16,5 en 22,6 is goed

    Niets om je zorgen over te maken.

    Reageer
    #3

    Hoi ik ben 13 bijna 14 ik ben rond de 159-162 cm lang en ik weeg 41-42. Er wordt heel vaak gezegd dat ik te dun ben terwijl ik gewoon eet als andere kinderen.  Ik sport meer dan 10 uur in de week. Ik zou graag wat langer willen worden en ik weet dat dat ook ligt aan je afkomst, aanleg etc. Maar ik zou toch wel graag wat langer willen worden en wat aan willen komen maar hoe kan ik dat doen???!!?

    Reageer
    #4

    Meer en anders eten. Je hebt inderdaad ondergewicht

    Reageer
Reageer op: ondergewicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief