Zoutvervangers

  • #1

    Hoi,wie kan mij iets vertellen over zoutvervangers,ik moet minderen
    met zout,dus zou ik graag willen weten of ik dat spul zonder schade
    kan gebruiken:eten met weinig of geen zout is afschuwelijk.

    GR

    Reageer
    #2

    (Verse) Kruiden & Specerijen:
    Probeer eens te experimenteren met (verse) kruiden en specerijen. Er zijn er te veel om op te noemen, maar mijn keukenkast staat vol met allerlei bekende maar ook minder bekende kruiden en specerijen. Het is ook heel makkelijk om zelf een paar kruiden te telen: munt, basilicum, tijm etc. doen het heel goed in een potje in de vensterbank en het ruikt ook nog lekker in de keuken! Een citroenplantje houdt de muggen weg, en van de blaadjes kun je thee zetten. En als je helemaal geen verstand hebt van kruiden, dan gewoon de supermarkt binnenlopen en op je gemak eens de etiketten van de kruidenpotjes lezen. Daar staat namelijk waar het kruid of specerij vandaan komt, waar het lekker bij smaakt - of anders gezegd; waar het eten lekkerder door gaat smaken - en er staan meestal ook nog tips en ideeën bij. En door al de heerlijke toegevoegde kruiden, heb je echt geen mayonaise of ketchup meer nodig. Scheelt ook nog eens calorieën! Veel plezier met eten koken en eet smakelijk!

    Reageer
    #3

    Lees de zoutarme recepten van de Hartstichting
    http://www.hartstichting.nl/gezond_leven/voeding/recepten/

    En lees de brochure 'Koken naar Hartelust'
    http://www.hartstichting.nl/9800/13341/15241/koken_naar_hartelust

    Reageer
    #4

    Het spreekwoord is niet voor niets "het zout der aarde". Zout is niet te vervangen, daar kun je je het beste meteen bij neerleggen.
    Natuurlijk is smaak iets op te peppen met kruiden, dat is beter dan helemaal niets, maar echt lekker, nee, geen topkok zal zonder zout koken.

    Reageer
Reageer op: Zoutvervangers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief