Eetstoornis?

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik ben 27 jaar en vrij fors. Ik weeg ongeveer 108 kilo. Ik probeer af te vallen maar het lukt steeds niet. Ik krijg dan gigantische eetbuien. Ik kan echt een enorme hoeveelheid eten naar binnen werken. Vervolgens heerst er schaamte en zit ik zo vol dat ik moet overgeven. Eerst gebeurde dit enkele keren per maand maar tegenwoordig dagelijks. Het is zelfs voorgekomen dat ik dagelijks extra eten ging halen bij de supermarkt.

  Zijn hier tips voor om dit te voorkomen of te behandelen?

  Reageer
  #2

  Ik zie je hebt ook nog een ander topic. Ik denk dat het dan toch goed is als je naar de huisarts gaat en een verwijzing voor een psycholoog vraagt

  Reageer
  #3

  Belangrijk voor een gezond gewicht is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Beste is dan zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter extra  groente in plaats van fruit eten. Geraffineerde suikers beter laten staan. Regelmatig eten maar niet te vaak. Geen rommel in huis halen.

  Ook beter om bijvoorbeeld een knäckebröd zelf te besmeren dan iets uit een zak te graaien. Doordat je er meer moeite voor moet doen, sla je minder snel door.  Ook dingen eten die je niet zo naar binnen slurpt. Beter volkoren rijst dan witte pasta. Lekker veel groente.

  Met voedingssupplementen kun je het ondersteunen en verbeter je de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Zou wel advies vragen hierbij. Gebruik zelf onder andere 5htp. Verder helpen edelgistvlokken je bloedsuikerspiegel in balans te krijgen.

  En zeker hulp zoeken bij het emotionele stuk.

  Reageer
Reageer op: Eetstoornis?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief