Orlistat

  • #1

    Ik zou graag willen weten waarom je orlistat pas mag gebruiken bij een bmi van 28 of hoger. Ik ben 1.71 en weeg 71 kg en zou graag een paar kilo lichter willen zijn. Heb eigenlijk van alles geprobeerd maar veel val ik niet af. Wst is het probleem om orlistat als ondersteuning te gebruiken?

    Reageer
    #2

    Orlistat is een geneesmiddel voor de behandeling van obesitas en overgewicht. Het moet gebruikt worden in combinatie met een calorie- en vetarm dieet en onder dokterscontrole. Het is geen onschadelijk geneesmiddel. het heeft nogal vervelende bijwerkingen.

    Afvallen doe je door een goed dieet te volgen en dagelijks minimaal 30 goed te sporten. als dat niet helpt, ga dan eerst naar een diëtiste.

    Reageer
    #3

    meen je dat echt ? Ik heb het nl via internet gekocht zonder recept of iets.

    wat voor bijwerkingen kan dit hebben

    Reageer
    #4

    Maag/Darmklachten, Hoofdpijn en griep. Je kan ook sneller gaatjes in je gebit hebben!

    Reageer
    #5

    Maar op zich geen ernstige dingen dus.

    Reageer
    #6

    Als je het toch al gekocht had, had je ook niet meer hoeven vragen...

    Er zijn nog wat ernstigere bijwerkingen hoor:

    Zeer vaak (> 10%): olie-achtige lekkage uit het rectum, flatulentie met verlies van ontlasting, vettige, olie-achtige of vloeibare ontlasting, sterke defecatiedrang, frequentere defecatie, buikpijn. Hoofdpijn. Influenza, bovenste luchtweginfecties. Hypoglykemie.

    Vaak (1-10%): opgezette buik, pijn in het rectum. Aandoeningen van tandvlees en tanden. Onderste luchtweginfectie. Urineweginfectie. Vermoeidheid, angst. Onregelmatige menstruatie.

    Verder zijn gemeld: overgevoeligheid (jeuk, huiduitslag, urticaria, angio-oedeem, bronchospasme en anafylaxie), bulleuze erupties, pemfigus. Oxalaatnefropathie en acuut nierfalen. Rectale bloeding, diverticulitis, cholelithiasis, pancreatitis, (fatale) hepatitis. Verhoging van alkalische fosfatase en levertransaminasewaarden, acuut leverfalen. Verlaagde protrombinewaarden, verhoogde INR.

    Reageer
    #7

    Denk dat ik morgen maar ff contact opneem met de ha aangezien ik ook nog andere medicijnen gebruik. Ik wist niet dat het zo heftig spul was 🙁

    Reageer
    #8

    Als je wil afvallen is het goed om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Geraffineerde suikers zoveel mogelijk vermijden en bij elk eetmoment ook iets van eiwit, vet en vezels. Je kan eens zoeken op insulineresistentie en wat je eraan kan doen. Wat ook kan schelen is bewegen vóór het ontbijt. Je schrijft dat je nog meer medicijnen gebruikt. Afhankelijk van wat voor medicatie en klachten je hebt; het kan schelen voor je klachten als je bewust eet en leeft, waardoor medicijnen soms niet meer nodig zijn. Sommige medicijnen maken het afvallen ook moeilijker.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dank je voor je antwoord !

    ik ga eens ff zoeken op internet. Medicijnen zijn helaas levenslang noodzakelijk ongeacht mijn gewicht, voedingspatroon etc. 🙁

    Reageer
Reageer op: Orlistat


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief