Diabetes?

  • #1

    Hallo,

    ik ben een meisje van 14 jaar. Ik heb de laatste veel last van wazig zien met name als ik opsta. ook gaat mijn sterkte van mijn bril de laatste jaren zwaar achteruit! (van -1 naar -5 binnen 3 jaar)
    Ik heb ook veel dorst en moet daardoor ook vaak plassen. Ik ben ook veel moe en uitgeput.. De laatste tijd heb ik ook vaak een agressieve bui waarin ik dingen zeg die ik achteraf niet eens meer kan herinneren.

    Ik heb een beetje gegoogeld naar de symptomen en kwam uit bij diabetes uit..
    Nu ben ik als de dood voor dokters en durf er dus niet heen te gaan.

    Iemand tips of die hetzelfde meemaakt?

    Reageer
    #2

    Toch naar de dokter?

    Reageer
    #3

    okee,
    maar wat als dat het niet is . is het dan niet raar als ik opeens aankom bij m'n dokter van 'hee ik wil me laten testen op diabetes?' Zit nou ook niet bepaald is een risicofactor.

    Reageer
    #4

    Heey!

    Als het goed is kan je ook gewoon bij de drogist een zelftest kopen. Je krijgt dan een prik mee met een testertje je kan hier zelf je suikergehalte mee meten. Je hoeft dan niet perse naar de dokter..
    Misschien heb je er wat aan.

    Reageer
    #5

    Hoi Soof,
    Ik herken duidelijk wel de symptomen van Diabetes.
    7 jaar geleden had ik deze ook en ben gewoon naar de huisarts gegaan. Mijn bloed stond op 31,7. Ik werd daarop naar het ziekenhuis gestuurd en heb daar zeker een week gelegen. Als je het zeker wilt weten ff naar de huisarts. Als je evt meer wilt weten, laat maar weten.

    Reageer
    #6

    Bij zowat elke apotheek kun je een test doen. Maar misschien is het wel je ijzergehalte in je bloed dat te laag is. Daarvoor zul je toch een bloedtest moeten doen bij de HA.

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 13, ik heb de laatste tijd veel dorst en moet daardoor vaak naar de wc, ik ben ook heel de tijd moe en duizelig en heb last van mijn buik. Ik had op internet wat opgezocht en kwam uit op diabetes, maar ik weet er niet veel van en durf er niet over te beginnen met mijn ouders... heeft iemand tips of advies?

    Reageer
    #8

    nog bij het vorige bericht vergeten: heb geen honger

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De klachten die je hebt wijzen niet direct op diabetes hoor.

    Ga een keer naar de huisarts.

    Reageer
    #10

    maar de meeste klachten die komen overeen met dat van diabetes..

    Reageer
    #11

    en zoals wat moet je dan bij de huisarts zeggen?

    Reageer
    #12

    [quote]moe en duizelig en heb last van mijn buik[/quote]dat zijn 3 klachten die nog bij 100 andere dingen passen. Dat je veel moet plassen omdat je veel drinkt is normaal.

    Je kunt met je huisarts alle klachten die je hebt bespreken. Hij/zij zal dan kijken wat er onderzocht of gedaan moet worden.

    Reageer
Reageer op: Diabetes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief