Diabetes type I en Ritalin.

  • #1

    Goededag alle, sinds 1,5 mnd. heb ik naast insuline ook Ritalin. Sinds die tijd gaat mijn suikerspiegel als een jojo en heb ik verstopte darmen.Is iemand hier bekent mee?

    Groetjes, Ron.

    Reageer
    #2

    Goede dag,
    ik gebruik al eneige tijd ritalin en insuline, merk daarbij op dat ook mijn glucosewaarden "schommelen". Natuurlijk kan dit door meerdere oorzaken komen maar ik merk dat het gebruik van de ritalin de glucose over het algemeen meer naar beneden (lager) doet gaan "schommelen"dan naar omhoog. Gebruik ik een dag geen ritalin dan lijkt de glucose wat stabieler.
    Van verstopte darmen heb ik geen last of last van gehad.

    Groet JD

    Reageer
    #3

    Heb van mijn 7de tot 12de Ritalin gehad voor ADHD en PDNOS. Op mijn 28ste is diabetes type I vastgesteld. Zijn er meer die hetzelfde hebben meegemaakt?

    Reageer
    #4

    @han, medicatie reguleert je neurotransmitters op een kunstmatige manier en zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen, wat klachten kan geven. Diabetes 1 kan je niet meer omkeren maar je kan het wel ondersteunen met volwaardige voeding en wat voedingssupplementen. Bij ADHD en PDDNos speelt de biochemie van je lichaam ook een rol, wat ook niet door medicijnen wordt opgelost.

    Reageer
    #5

    @catootje
    Welke voedingssupplementen zijn goed voor diabetes?

    Reageer
    #6

    Daar zijn geen voedingssupplementen voor. Bij diabetes geldt: nauwkeurig dieet volgen, geen alcohol geen frisdranken en sporten

    Reageer
    #7

    Onder andere zink is belangrijk voor je hormonen. Een orthomoleculair therapeut weet er meer van. Bij diabetes 1 meer ter ondersteuning dan vervanging medicijnen. Medicijnen zorgen meestal voor verlies van vitaminen en mineralen. Daarom al kan het goed zijn om wat extra's te gebruiken.

    Reageer
Reageer op: Diabetes type I en Ritalin.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief