Vrijgezelle organiseren voor vriend die diabetes type 1 heeft

 • #1

  LS,

  Een vriend van me gaat trouwen en we gaan dus een vrijgezellenfeest voor hem organiseren. Hij weet sinds 6 maanden dat hij diabetes type 1 heeft. De mannen in de vriendengroep zijn allemaal rond de 45 jaar oud en alhoewel we allemaal wat ouder zijn en het dus geen super wilde vrijgezelle wordt houden we allemaal (inc de bruidegom) wel van een borrel. We zijn er van op de hoogte dat alcohol en diabetes een gevaarlijke combinatie kan zijn en vragen ons dus af hoe we de bruidegom het best in leven kunnen houden tijdens deze belangrijke dag.

  Alvast hartelijk dank voor uw advies,

  Met vriendelijk groet,

  Manus

  Reageer
  #2

  Ik zou dat de bruidegom zelf vragen of zijn aanstaande.
  Zij weten het beste wat hij wel en niet kan en mag eten.
  En als het feest op locatie is, daar vermelden dat er een persoon met diabetes mee eet. De meeste cateraars kunnen daar rekening mee houden.
  En alcoholconsumptie is toch echt zijn eigen verantwoordelijkheid.

  Reageer
  #3

  Ik heb al 10+ jaar diabetes type 1. Op 15e jarig leeftijd gekregen, nu 25. Vanaf mijn 15e tot en met mijn 25e is er niets geweest dat ik heb gelaten vanwege m’n diabetes. Je kan alles eten en drinken, zolang je dit maar verantwoord doet.

  Je kunt wel rekening houden qua eten en drinken met het vermijden van suikerbommen of producten met lang-laat werkende koolhydraten.

  Zelf eet ik bijv liever geen pizza’s, pasta of hele vette happen. Qua alcoholconsumptie vermijd ik niks, maar 6 maanden is nog best pril. Zorg dat hij zelf in zowel eten als drinken zelf het tempo kan bepalen, maar hij hoeft in principe niks te laten

  Reageer
  #4

  En geef m tijd om met regelmaat te prikken / waarde te meten

  Reageer
Reageer op: Vrijgezelle organiseren voor vriend die diabetes type 1 heeft


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief