(Poly)neuropathie ?

  • #1

    Hallo

    In feb 2021 blijkt dat ik diabetes 2 heb. Ik kwam hier achter doordat ik op een nacht wakker werd van pijn prikkels aan mijn voet. Alsof er met een naald in de zijkant van mijn voet werd geprikt. Een korte kleine prik die na enkele minuten weer terug kwam. Verder slapen was onmogelijk en ben toen maar in de woonkamer gaan zitten. Ook daar kwamen deze "prikken" telkens, met een tussen pauze van ongeveer 3 a 4 minuten weer terug. Dat heeft een ochtend, middag en avond geduurd.
    Na enkele dagen/weken ? gebeurde weer hetzelfde en ben n.a.v. daarvan naar de huisarts geweest die, na onderzoek, vaststelde dat ik diabetes 2 had.
    Vanaf dat moment ben ik dus diabetes 2 patient en zit ik een "zorgtraject". Daarnaast slik ik Metformide (1000MG 2xdaags)
    Het advies van de huisarts is om erg goed op mijn voeding te gaan letten en met name suiker producten zoveel mogelijk te vermijden. Dit doe ik dan ook trouw.
    Qua gezondheidsklachten merk ik weinig van mijn diabetes behalve dan dat ik regelmatig last had/heb van die "voet prikken". Dit bleef om de 2 a 3 maanden terug komen en heb ik als een ware marteling ervaren. Rust of slapen is onmogelijk en soms duurde dat 72 uren. (Om stapel gek van te worden)

    Of dit verschijnsel in de categorie "(poly)neuropathie" valt vraag ik me af omdat ik er soms maanden geen last van heb.
    Van mijn huisarts heb ik capsaicine creme 0,075% gekregen en dit lijkt/leek te helpen. Verder kwam ik op het internet tegen dat alcohol ook invloed kon hebben op die "voetprikken". Ik was een gelegenheids drinker maar ben dus acuut gestopt met het drinken van alcohol.
    Van mijn huisarts heb ik tegen die pijnprikkel temgesic sublingualis 0,2 mg gehad maar gaf wel aan hier voorzichtig mee te zijn. Ik heb dit medicijn tot nu toe nog niet gebruikt.
    Na maanden geen last te hebben gehad was het onlangs weer raak en heb ik weer een halve nacht en dag in de woonkamer gezeten.

    Mijn vraag: Herkent iemand bovenstaande en is er misschien een (andere) oplossing..?

    Met vriendelijke groet
    Jip (30.11.1956)

    Reageer
Reageer op: (Poly)neuropathie ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief