Extreme dorst

 • #1

  Goedenmorgen,

  Sinds een aantal weken is het zo dat ik echt, enorme dorst heb. Dusdanige dorst dat ik elk half uur moet drinken anders word ik er gewoon naar van (geestelijk).

  Sinds een aantal dagen is het zo dat ik ook het gevoel heb dat als ik beweeg, maakt niks uit hoe of wat, ik dat ene gevoel heb alsof je "te snel opsta". Maar dan dus dat t continu aanwezig is.

  Verder heb ik laatste tijd vaak jeuk overal, zonder verklaarbare redenen als insecten en/of bij mij bekende allergie├źn. (Heb soms last van hooikoorts en ben allergisch voor cavia's).

  Het vreemde is echter dat ik niet extra vaak plas, zelfs juist minder dan ik gewend ben. Meestal moest ik er in de nacht 10x uit, en dat was een goede nacht. Sinds ik in de avond minder drink en overdag meer, dat werd mij namelijk geadviseerd, is dit gelukkig naar misschien 3x per nacht gegaan.

  Nog vreemder is dat elke keer als ik bang ben dat ik diabetis heb en dus mezelf laat testen mijn bloedsuikerwaarde ALTIJD (Ja echt ALTIJD) op exact 5.3 komt (Niet hoger of lager, maar gewoon dat exacte getal!)

  Heb overgewicht (170 kilo x 1m83, dus bmi is 51) en ben bijna 30 jaar oud. Ik ben bezig met af te vallen, al is dat verrekte moeilijk met m'n autisme (structuur) en depressie (emotieeter). Ben meer gaan sporten (elke dinsdag zwemmen en vaker de fiets pakken), maar nog niet dat je denkt dit veranderd je vet in spiermassa. Of kan dit soort fysieke klachten genereren.

  Voor ik weer na de dokter moet ( t plannen van afspraken en t hebben van afspraken genereert extreme spanningen bij wie/wat dan ook). Hoop ik hier iets van antwoord te krijgen.

  PS: IK slik quetepine (slaapmiddel) a 75 gram en venlafaxine a 75 gram. (Denk de laatste tijd dat alles dus ligt aan de medicatie, maar is dat wel zo).

  Uhm als er meer info nodig is hoor ik t graag.

  Reactie
  #2

  Droge mond en dorst zijn wel bekende bijwerkingen van de medicijnen

  Reactie
  #3

  Dorst kan te maken hebben met medicatie maar ook door teveel snelle koolhydraten. Antidepressiva en antipsychotica verminderen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen, wat sowieso klachten kan geven en gewichtstoename kan bevorderen.

  Wat je overgewicht betreft is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Daarom zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staan. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Vraag daarvoor advies. Goed voor je gezondheid kan helpen bepaalde bijkomende klachten bij autisme wat te verminderen.

  Antidepressiva

  Reactie
  #4

  Hoi Herdershond

  Wat naar dat je die klachten hebt.

  Als de dokter lastig is kun je zelf ook bij de apotheek een glucose meter kopen. Ook op vol.com kun je ze bestellen.

  Je hebt best veel overgewicht dus het zou goed kunnen dat je toch diabetes hebt. Als je zelf een aantal dagen controleert kun je zien of het erg schommelt. Als je nuchter boven de 7 zit of overdag boven de ,,11 moet je contact opnemen met de huisarts.

   

  Je kunt online steun zoeken op proud2bme.nl of ikookvanmijmnl

   

  Sterkte

  Reactie
  #5

  Hoi herdershond,I

  Ik heb overigens zelf ook ervaring met beide.middelen. de seroquel en efexor staan ook wel bekend om hun bijwerkingen.

  Daar kan het ook mee te maken hebben.

  Heb je iets aan onze antwoorden gehad?

  Reactie
Reageer op: Extreme dorst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief