Symptomen?

 • #1

  Goedenavond, ik heb steeds meer het vermoeden dat ik diabetes type 2 heb. Ik ben de laatste tijd enorm moe. Val ook echt in slaap in de middag, heb een droge mond, vooral in de ochtend, heb last van bultjes onder m'n voet (lijken blaasjes). Hoe kom ik er achter? Vind het raar als ik de dokter vraag om een suikertest voor niks. Heb wel overgewicht en ben 26. Wat is jullie mening?

  Reageer
  #2

  Je moet gewoon naar de dokter gaan en het laten controleren. Overgewicht is wel een risicofactor

  Reageer
  #3

  Overgewicht heeft deels te maken met insulineresistentie. Belangrijk om dan te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door complexe koolhydraten, te combineren met eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter vermijden. Ook bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Naar je huisarts kan verstandig zijn.

  Reageer
  #4

  Hoi Anoniem,

  Je kunt het vaak even laten controleren bij de assistente. Bij ons kon het ook regelmatig in de apotheek en als je dat lastig vindt, kun je ook voor zo'n 15 euro zelf een meter kopen en een paar keer kijken.
  Je kunt dan ook kijken wat het en nuchter en na een maaltijd is of bv als je geen koolhydraten eet wat er dan gebeurd. Of het dan lager blijft.

  Succes er mee.

  Reageer
Reageer op: Symptomen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief