Hba1c en nuchter op de grens….

 • #1

  Ik ben 57 jaar, man, 180cm en 66 kilo.  En zogezegd is de Hba1c tweekeer gemeten. Een keer op degrens en een keer eentiende erboven. Goed is de conclusie, maar ik eet nooit iets zoets (walg ik altijd al van). Ook weinig koolhydraten en drink per avond twee glazen alcohol (ook weer heel droge witte wijn of wodka). Eet of drink ik zoeter of niet de alcohol dan wordt ik loom, futloos en plas me gek.

  Dat laatste was de reden om voor de zoveelste keer diabetes te onderzoeken, want overdag loopt ook alles nog al snel door.

  Zelf vraag ik me af of de Hba1c en de nuchtermetingen niet kunstmatig ok zijn door mijn eet en drinkgewoonten. Buiten die alcohol drink  ik alleen veel water, thee en 2 kopjes ristretto om smorgens op gang te komen. Tussendoortjes neem ik niet.

  Geweldig was de reaktie van de HA, heel gezond, probeer het met één glas alcohol........ik leg het hier voor want ik twijfel. Wat kan ik doen om duidelijkheid te krijgen.

   

  Reactie
  #2

  Het zou makkelijker zijn als je de gemeten waarde ook zou hebben.

  Reactie
  #3

  Alcohol zorgt, door de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel; zeker als je er niets bij eet. Ook zorgt geregeld alcoholgebruik voor verlies van vitaminen en mineralen. Beste is altijd om te zorgen voor een combinatie van langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren.  Teveel snelle koolhydraten, zoals dus de alcohol, kan zorgen voor meer moeten plassen. Koffie zorgt voor meer stresshormonen in je lichaam. Thee liefst drinken zonder suiker.

  Reactie
Reageer op: Hba1c en nuchter op de grens….
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief