Suikergehalte blijft hoog na spuiten

  • #1

    Ik spuit al een jaar insuline mixtard 30 70 van novo
    Ik zat altijd in de range 90 /120 maar begon laatste week veel teplassen snachts en droge mond ? En na de zelfcheck was mijm suiker 449 .nu wel wat gezakt naar 300 maar nog veelste hoog.ik zit inbhet buitenland en denk dat ze er hier niet zoveel kaas van hebben gegeten want ze zeggen komt wel goed !?,stug door spuiten dus , maar ik denk dat er wat anders aan de hand is ? Advies aub

    Reageer
    #2

    Moeilijk te zeggen. Heb je niet op je dieet gelet misschien? Heb je voldoende water gedronken? Blijf in ieder geval spuiten.

    Heb je meerdere van de volgende klachten:
    vaker plassen, dorst, verlies van eetlust, misselijkheid of braken, sufheid of vermoeidheid, een rode droge huid, een droge mond en een adem die naar fruit (aceton) ruikt.?

    Reageer
    #3

    Je kan proberen wat aan de oorzaken te doen: insulineresistentie. Zorgen voor volwaardige voeding en daarbij bepaalde middelen/supplementen die de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren, zoals omega 3, vitamine B en D en taurine. Niet in plaats van medicatie.

    Reageer
    #4

    Sorry Catootje, zover ik het hoor heeft Fiepje suikerziekte type-I en wat jij zegt geldt uitsluitend voor insuline-resistentie, dus suikerziekte type-II. Dat is compleet iets anders!!!
    Ik zit wel in de eenheden, maar misschien wordt het nu anders weergegeven (zonder komma?).  Als je 44,9 hebt, dan ben je bijna dood. 9 tot 12 is wel te hoog als je afgeregeld zou moeten zijn, dan zou je tussen 6 en 7 moeten zitten. Een gezond mens kan zomaar even 15-20 hebben als t'ie bijv. een glas sinaasappelsap drinkt, maart dat stuurt het lichaam bij. Een suikerpatient type-I kan alleen bijsturen met insuline. 44.9 is enorm gevaarlijk, het is extreem hoog en tegen het dodelijke aan. Ik wil niemand bang maken.

    Reageer
    #5

    De labwaarden die Fiepje gebruikt, zijn geen waarden die in Nederland worden gebruikt. Het is een andere maateenheid

    Reageer
    #6

    @Tandor, kun je mij verwijzen naar die waarden, want ik kom ze ook in de US vaak tegen. Er staat geen eenheid bij, dus dan wordt omrekenen moeilijk.

    Fiepje (TS) zit in het buitenland, wat moet Fiepje nu doen?
    Ik herken dit probleem, bij mijn zus met type-I die aan een test mee doet van de Uni-Twente werd het deels onderhuids ingebouwde apparaat gestolen op het strand. Nou ja, het tankje aan de buitenkant dan, want daar mocht je niet mee zwemmen, dus dat had ze onder de handdoek verborgen naast de portemonnee.
    Gejat en dan? Zelf inspuiten, hoeveel? Dat was ze niet gewend.

    Reageer
    #7

    Dat is gemeten in mg/dl

    Reageer
    #8

    Aha,

    25 mmol/dl is dus 450 mg/dl

    Een dl is natuurlijk een liter. Nou interessant, dus 449 mg/dl is best wel iets om je zorgen over te maken TS. Het is flink te hoog, maar zeker niet dodelijk. Het is 25 mmol/liter, wat wel heel hoog is hoor en best wel iets om je zorgen over te maken als type-I patient, maar als het na spuiten weer flink zakt is het goed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een dl ( deciliter)  is natuurlijk geen liter maar een decimaal ( 10de deel) daarvan.

    Overigens is jouw redenatie : zover ik het hoor heeft Fiepje suikerziekte type-I, ook mank. Het feit dat iemand insuline spuit, zegt niet per definitie over het diabetes type. Er zijn zat mensen die met type 2 ook insuline spuiten.

    @Fiepje heeft daar niets over gezegd. Dat was dus ook maar gewoon een assumptie van jou.  Je maakt dan wel een verwijt aan iemand maar doet zelf ook niet beter. De pot verwijt in dit geval de ketel, dat hij zwart ziet.

    Reageer
    #10

    Je hebt gelijk, maar ga dan ook eens over op behoorlijke metrische waarden.

    Als diabetes-II patienten insuline spuiten, dan maken ze het alleen maar erger.
    Je geeft een alcoholist ook geen alcohol als medicijn. Type-II betekent volgens de laatste wetenschappelijke benaderingen een resistentie voor insuline. En dat loop je op door veuls te veel suikers de gehele dag door te eten. Suikerziekte type-I is een tekort aan insuline, suikerziekte type-II een teveel aan insuline, maar dat werkt niet meer zo goed en in het uiterste geval moet je het toedienen, maar dat geneest natuurlijk niet, integendeel.

    Dat hele verhaal van @Fiepje gaat over suiker-ziekte type-II: te veel suiker, te veel foute koolhydraten. Suikerziekte type-I is gewoon dat je Eilandjes van Langerhans ermee ophouden om insuline aan te maken of heel erg slecht  werken. Dat is compleet wat anders dokter Tandor. Suikerziekte type-II bouw je op en je krijgt het ook niet door dik te worden, maar dikke mensen hebben wel meer kans het te hebben.

    Reageer
    #11

    Czar schreef : 'Type-II betekent volgens de laatste wetenschappelijke benaderingen een resistentie voor insuline. En dat loop je op door veuls te veel suikers de gehele dag door te eten.'

    Neen. Er zijn nog meer manieren waarop je type 2 diabetes kunt oplopen. Als bijvoorbeeld de bijsluiter van een medicijn, dat je lange tijd moet gebruiken vanwege iets anders, meldt dat 'je bloed glucose waarden door dat medicijn beïnvloed kunnen worden.'  Ook dan zou ik ernstig uitkijken.

    Overigens is het heel vervelend als je dan naar een ha gaat en die zegt dat ze dat 'alleen maar ter volledigheid moeten opschrijven, maar dat er geen gevaar is hoor.' Tot dus blijkt dat je diabetes type 2 hebt gekregen...

    Kortom: er is meer dan één manier ('slecht eten')  om aan diabetes type 2 te komen. Helaas.

    Reageer
    #12

    kijk op internet conversietabel suikerwaarder Spanje Nederland.

    of gewoon delen döor 16

    Reageer
    #13

    @ook een diabeet

    Mijn extreem late reactie:
    Je hebt helemaal gelijk, door medicijngebruik kun je ook diabetes type-2 krijgen.
    Dat staat dan in de bijsluiter. Ik heb een broertje dood aan huisartsen. De meeste huisartsen zijn wachtposten voor verdere behandeling. Zij moeten een verwijsbriefje schrijven. Als ik me meldt bij een huisarts, dan is het altijd wel zo ver en ben ik volgens de huisarts aan de late kant. Ik kom zelden bij een huisarts, alleen als het extreem wordt. Zouden andere mensen ook moeten doen.
    Bijsluiters kun je gewoon op internet lezen, behandel methoden ook.
    Dat huisartsen visite rijden wil nog niet zeggen dat je ze op visite kunt vragen. Die hebben wel wat beters te doen.

    Reageer
Reageer op: Suikergehalte blijft hoog na spuiten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief