diabetes 2

  • #1

    goedendag, ik een vrouw van 69 heb twee maanden geleden te horen gekregen dat mijn bloedsuiker te hoog is (7.9 nuchter). Heb metaformine gekregen 1x per dag en begonnen met afvallen (woog ong. 6 kg te veel) en met Law carb. dieet. Nu na twee maanden opnieuw gepeild 6.9. Is dat goed of niet en komt dat door de metf. het dieet of door afvallen (ong. 3 kg nu). Moet ik doorgaan met het law carb. dieet of kan ik langzamerhand weer normaal gezond gaan eten. Dank.

     

     

    Reageer
    #2

    Dat is moeilijk te zeggen. Daar kun je maar op een manier achter komen:  het dieet stoppen...

    Reageer
    #3

    Voor je hele gezondheid kan het verstandig zijn om goed voor jezelf te zorgen, ook qua voeding. Bij diabetes speelt insulineresistentie een grote rol. Dat is bij te sturen met de juiste voeding en aanvullende middelen. Ook bijv bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en nog andere stoffen zijn belangrijk. Onder andere magnesium en vitamine D. Ook kan inuline - niet te verwarren met insuline - helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Ook chroomrijke voeding kan helpen, bijv edelgistvlokken.

    Reageer
Reageer op: diabetes 2


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief