Klachten gebruik Ginseng

 • #1

  Beste,

  Anderhalve maand geleden begon ik met het gebruik van panax ginseng (Chinees kruid) wat goed hielp. Heb het drie weken gebruikt en begon na een pauze van twee weken weer opnieuw. Dit keer kreeg ik al direct na 1 dosis klachten zoals hoofdpijn zenuwpijn en pijn op de borst. Ik ben direct gestopt maar de klachten lijken niet weg te gaan. Nu een week geleden. Wat moet ik doen? Afwachten en gaat het vanzelf weg of mee naar de dokter? Ik heb me netjes aan de dosis gehouden er zelfs onder met maar 50mg per dag. Is dus geen overdosis maar ben vaker gevoelig voor bepaalde middelen.

   

  Bedankt voor het advies!

  Reageer
  #2

  Ga ermee naar de dokter

  Reageer
  #3

  Ik zou dergelijke middelen dan niet meer gebruiken. Wat ik zo tegenkom, kan ginseng de schildklierhormonen verhogen. Bij neiging naar te snelle schildklier misschien een probleem. Kan zelf niet tegen onder andere ashwagandha en sint janskruid. Als het je schildklier zou zijn, belangrijk om wat aan oorzaken te doen. Schildklierproblemen niet zomaar altijd aantoonbaar en ligt aan manier van testen.

  Reageer
  #4

  Waarschijnlijk bent u allergie geworden voor gingseng, ik raad u aan om er meteen mee te stoppen. Het kan soms zelfs lijden tot dood.

  Reageer
Reageer op: Klachten gebruik Ginseng
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief