Ingetrokken tepels

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben 17 jaar en heb al 3 jaar ingetrokken tepels. Aan beide kanten. Ze komen er nooit uit. Maar er zit soms wel wat wit spul in, daar maak ik me niet z'n zorgen over. Maar meer over mijn tepels,ze zitten naat binnen gevouwen en als ik probeer ze 'eruit'te halen zit er in het midden een ingedeukte streep.En veel gevoel zit er ook niet in. Kan ik hier iets aan laten doen?
    Bedankt alvast

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je kan er wat aan laten doen hoor, ik had ook ingetrokken tepels en ben toen naar mijn huisarts gegaan en die verwees me door naar de plastisch chirurg. Toen moest ik eerst een soort zuignap proberen maar die werkte niet. Daarna heb ik een ik ze via een operatie naar buiten laten zetten.
    Kleine ingreep die zo gepiept was.

    Groetjes Kim

    Reageer
    #4

    als je je laat opereren kun je dan nog wel borstvoeding geven

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Dat ligt eraan. Bij mij werd er gezegd dat borstvoeding misschien niet meer mogelijk zou zijn. Maar dat is een keus die je moet maken. Ik voelde me zelf niet fijn door dat ze ingetrokken waren en nu voel ik me stukken beter, en het lijkt mij sowieso al niks borstvoeding geven.
    Maar denk er wel goed over na!
    Als je zoiets heb van ik wil graag borst voeding geven dat kun je er beter mee wachten.

    Groetjes Kim

    Reageer
    #6

    Hoi Kim,

    ik heb hetzelfde en wil er ook iets aan laten doen. Heb al kinderen gekregen en vind het nu de tijd.
    Hebben ze bij jou de melkkanaaltjes doorgesneden of een ringetje onder de tepel geplaatst zodat de tepel niet meer naar binnen kan gaan? Dit laatste is volgens mij een nieuwe techniek waarbij je nog wel borstvoeding zou moeten kunnen geven.

    Overigens is het zo dat mijn tepels 'half' naar binnen lijken te liggen. Alsof alleen de bovenkant van de tepel naar binnen trekt.

    En viel het mee na afloop na de operatie qua pijn en littekentjes?

    Alvast bedankt voor je informatie!

    Groetjes,
    anoniem

    ps: en heb je het in een gewoon ziekenhuis laten doen of bij een esthetische kliniek?

    Reageer
    #8

    Hoi,

    Ik weet niet zeker of ze bij mij de melkkliertjes hebben door gesneden. De chirurg zei dat het mogelijk was dat ik geen borstvoeding zou kunnen geven. Maar goed dat is een keuze die ik toen die tijd gemaakt heb. Die techniek van de ringetjes ken ik niet die zal wel van de laatste tijd zijn. Ik heb het ongeveer 4 jaar geleden laten doen. Op zich ben ik er nog heel blij mee maar ze gaan wel weer iets meer naar binnen dan eerst. Ze verdwijnen niet weer helemaal. Maar dat werd ook verteld dat het bij sommigen weer naar binnen zouden kunnen trekken. Ik heb het op de OK van de polokliniek laten doen. Het werd bij mij ook vergoed. Ik ben ermee naar de huisarts gegaan. Ik heb gelukkig geen littekens. Alleen ik had toen wel erg pijn nadat de verdoving uit gewerkt was. Maar dat is ook normaal omdat ze er toch in hebben lopen rommelen om het maar even zo te zeggen:)

    Maar het was voor mij de moeite waard en zou het zo nog een keer laten doen.
    Bent u er al mee naar de huisarts geweest?

    Groetjes Kim

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Kim,

    dank je voor je uitgebreide reactie!

    Nee, ik ben er nog niet mee naar de huisarts geweest.
    Ik ga eerst de Niplette uitproberen, zo'n apparaatje wat je bij je moet dragen. Dan wil ik me eens verdiepen in de mogelijkheden van een tepelpiercing (word ook wel aangeraden, zelfs door chirurgen) en dan ga ik daarna misschien wel voor een verwijsbrief. Ik vind het een beetje lastig wat te doen. Kost ook veel geld, en mijn verzekering vergoed niets. Ik merk wel dat ik er nu na al die tijd wel een beetje genoeg van heb en er nu wel structureel stappen in wil zetten. Zo'n piercing moet ik ook eens uitzoeken, want dat zijn behoorlijke staafjes die ze erin zetten en dan volgens mij wel een behoorlijk litteken geven. Ik las ergens dat na een half jaar de piercings eruit kunnen en dat het dan blijvend is. Misschien ook dames met deze ervaring..?

    Groet,
    anoniem

    Reageer
    #10

    Hoi,

    Graag gedaan, het is alleen maar fijn als je we elkaar kunnen helpen!
    Ik heb die Niplettte ook geprobeerd maar die hielp helaas niet bij me, hopelijk bij u wel.
    Met de piercing heb ik geen ervaring, dat vond ik niks voor mij toen die tijd. En eigenlijk heeft de chirurg die me ook eerst de Niplette gaf het er ook niet over gehad, zover ik me kan herinneren.
    Laat u even weten wat u er veder aan gaat doen?
    Ben er wel benieuwd naar 🙂

    Groetjes Kim

    Reageer
    #11

    Dag dames,
    Allereerst: jullie zijn mooi zoals jullie zijn en ingetrokken tepels verandert daar niets aan. Ik merk dat nu ik de berichten volg op dokter.nl erg veel mensen (vooral de mannen) zich zorgen maken over hun uiterlijk dat niet beantwoordt aan de "normen" van vandaag (grote borsten, lange piemels etc.) stel je daarom eerst de vraag waarom zijn jullie niet tevreden met jullie borsten/tepels?
    Voor het geven van melk aan jullie babies maakt het niets uit ! !
    Ingetrokken tepels komt doordat de melkkanalen te kort zijn t.o.v. jullie borsten.
    En om die te laten groeien is tijd nodig, door ze voortdurend (en daarmee bedoel ik een paar jaar) bloot te stellen aan een "trekkracht" zoals met de niplette gebeurt.
    OK, een piercing van de tepels werkt ook, maar dan moet je een piercer vinden die het goed kan en hij/zij zal dan eerst de tepel naar buiten zuigen met, jaja een niplette, vóór dat hij de piercing gaat zetten.
    Maar ook daarna moet je tenminste 1,5 à 2jaar wachten vóór je een resultaat ziet.
    Daar komt bij dat een tepel "onder spanning" door een piercing erg pijn zal/kan doen.
    M.a.w. eerst een niplette tenminste 2 jaar gebruiken en pas daarna een piercing overwegen.
    A propos de piercings: neem een piercing van 2,5mm dikte minimaal, en minimaal 2,5x de doorsnede van je tepel. In het geval van tepels geldt: hoe dikker het metaal en hoe groter de diameter (d.i. hoe minder het metaal door je tepel gebogen is), des te beter.
    (Ik heb aardig wat tepel-piercings geplaatst en heb steevast 2,5mm dik staal gebruikt, en dan ofwel een recht staafje (barbel) danwel een gebogen staafje (banana barbel) of een grote ring van 25mm minimum. Al de vrouwen die ik heb ge-pierced hebben geen last gehad van de piercings)
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #12

    Hoi Gus,

    dank voor je uitgebreide reactie!
    Heb je gehoord van vrouwen die een Niplette gebruikt hebben en na 2 jaar echt definitief resultaat hadden? Want ik lees over die Niplette dat het bij veel vrouwen geen blijvend resultaat geeft. Misschien houden ze niet lang genoeg vol?

    En krijg je bij een tepelpiercing niet een heel groot litteken aan beide kanten als je de piercing er weer uit haalt..?

    Ik ben een leek op dat gebied.. vandaar mijn vraag.
    En komen er vaak vrouwen met ingetrokken tepels naar je toe?

    Groetjes,
    Anoniem

    ps: ik duik eerst ook nog het alternatieve circuit in.

    Reageer
    #13

    Hai, ik draag al 15 jaar een tepelpiercing (alleen links) en toen ik 'm voor de borstvoeding uit moest halen, 'zakte' de tepel toch gewoon weer in. Borstvoeding ging verder 9 maanden prima en nu draag ik de piercing weer. Wil je dus blijvend resultaat van uitstekende tepels, dan zul je altijd piercings moeten blijven dragen.

    Lijn

    Reageer
    #14

    Dames,
    Een ingetrokken tepel komt omdat de melkkanaaltjes te kort zijn. M.a.w. om ze langer te maken heb je tijd en geduld nodig.
    Ik schreef tenminste 2jaar maar het zou ook best langer kunnen zijn.
    Het enige advies dat ik jullie kan geven is: HEB GEDULD.
    In wat betreft een piercing: JA nadat je de piercing eruit hebt gehaald, blijft er jaren een litteken zichtbaar.
    Echt de enige oplossing is de nipplette; en gebruik hem een aantal jaren.
    Groetjes , Gus

    Reageer
    #15

    Heb met veel succes de niplette gebruikt. Beetje babyzalf op de tepels en dan dag en nacht dragen gedurende een week of zes. Fantastische tepels!

    Reageer
Reageer op: Ingetrokken tepels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief