Verschil linker en rechter borst

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben 25 jaar en controleer regelmatig mijn borsten. Afgelopen tijd voel ik een verschil tussen links en rechts. Als ik bovenop mijn rechter borst van links naar rechts wrijf lijkt het of ik op een bepaald moment een klein heuveltje op en af ga. Dit heb ik links niet. Maak ik vervolgens draaiende bewegingen met mijn hand op die plek voel ik GEEN verdikking of bultje of dergelijke? Kan natuurlijk altijd een verschil tussen links en rechts en weet niet of is er altijd al is geweest. Het viel me gewoon op. Kan het zijn dat dit een spier of dergelijke is? Ik ben niet zo stevig gebouwd dus ik voel ook mijn ribben zitten als ik op de borstkast voel. Kan het hiermee te maken hebben?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik heb dat ook. En uit mammo en echo kwam dat het volstrekt normaal weefsel was. Vet/klierweefsel dat gewoon anders aanvoelde.

  Op jouw leeftijd (we schelen enorm) hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. Bij jonge vrouwen zit er in de borst veel meer klierweefsel wat soms anders aanvoelt. Maar gewoon normaal is.
  Alleen als je erfelijk belast bent en je moeder of zussen kanker hebben gehad, zou je moeten opletten. Dat is anders.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie. Ik moet me ook goed focussen en stevig duwen om het te kunnen voelen. Ik zal in de gaten houden of er een verandering optreedt. Borstkanker is voorgekomen bij mijn tante enkele jaren geleden. Mijn moeder onlangs nog bevolkingsonderzoek gehad, dit was toen in orde. Maak me niet per direct zorgen, viel me wel op en zal er wat meer op gefocust zijn nu

  Reageer
  #4

  Moeilijk te zeggen zo. Klinkt niet als iets raars. Maar ga gewoon even naar de huisarts en laat ernaar kijken. dat is altijd beter en hoef je je daarna dar ook geen zorgen meer over te maken

  Reageer
Reageer op: Verschil linker en rechter borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief