Opgezette tepels

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,
  ik ben 17 jaar en heb nu 5 jaar last van opgezette tepels. Ben er mee naar de dokter geweest. Hij zei dat de klieren van de pubertijd weg waren en er nu overtollig huid is. Ze steken ongeveer 2 cm. naar voren. Ik schaam me er erg voor. Ik kan plastische chirurgie doen zei de dokter. Iemand bekend mee of adviezen? Het gaat volgens de dokter niet meer vanzelf over.

  Reageer
  #2

  Bij fysiologische gynaecomastie is geruststelling en een afwachtende houding gerechtvaardigd.

  Bij niet-fysiologische gynaecomastie zal afhankelijk van de oorzaak een behandelingsplan worden opgesteld. Zo zal, wanneer de gynaecomastie bijvoorbeeld het gevolg is van medicijngebruik, bekeken worden of het medicijn kan worden vervangen of worden gestopt. Wanneer het borstkanker blijkt te zijn, dan wordt doorgaans het gebied met de borstklier en de tepel verwijderd samen met de okselklier aan die kant. Is een zaadbalgezwel de oorzaak, dan zal, nadat de zaadbal is verwijderd, er weer een ander behandelingsplan worden gemaakt.

  Wanneer de oorzaak niet duidelijk is, kan afhankelijk van de omstandigheden en de klachten worden besloten tot een operatie. Daarbij zal het klierweefsel onder de tepel door worden verwijderd. Deze operatie wordt soms onder plaatselijke verdoving, maar vaak onder narcose uitgevoerd. Meestal gebeurt het in dagbehandeling, een eendagsopname.

  En hier afbeeldingen van de operatie: http://www.heelmeester.nl/ingrepen/gynaecomastie.htm

  Reageer
  #3
  Reageer
Reageer op: Opgezette tepels
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief