alcohol gedronken in week 6 van zwangerschap.

 • #1

  Ik heb flink gedronken 2 glazen champagne and 2 glazen wijn en ik wist niet dat ik zwanger was. Paniek... heb ik mijn ongeboren kindje iets verschrikkelijks aangedaan.
  Wie kan mij gerust stellen. Heb jij ook flink gedronken tijdens zwangerschap en je baby is OK?

  Reageer
  #2

  drinken tijdens je zwangerschap is inderdaad niet goed, maar geen paniek, als je het maar 1 keer heb gedaan zal het wel meevallen.
  Denk dat een behoorlijk aantal mensen drinken voordat ze weten dat ze zwanger zijn. Normaal stop je dan ook bij een zwangerschapswens, maar dat doet niet iedereen hoor.
  Ik ken wel meer mensen die hebben gedronken en gezonde kinderen hebben gekregen.
  Misschien waren ze anders iets slimmer geweest, maar dat weet je nooit, voor zover te zien is, functioneren ze normaal.
  Nu weet je het, dus niet meer drinken, maar ook niet meer piekeren!
  Geniet van je zwangerschap verder.
  Brenda

  Reageer
  #3

  Ik denk ook niet dat je je kindje iets vreselijks aangedaan hebt. Tuurlijk is het beter om niet te drinken. Maar 4 glaasjes wijn en dat èèn avondje, valt ook nog wel mee de hoeveelheid.

  Reageer
  #4

  kindje??? waar lullen jullie nou over het zaad is godverdomme 6 weken oud zijn jullie helemaal bezopen

  Reageer
  #5

  Hallo!

  Gefeliciteerd met je zwangerschap uiteraard. In de eerste weken van je zwangerschap heb je nog niet een bloedband met het kindje ... dus zal het ook weinig schadelijke stoffen die jij tot je neemt krijgen.

  Dit is natuurlijk niet een vrijbrief om te gaan drinken oid .. maar misschien wel een kleine geruststelling voor je.

  Mooie zwangerschap toegewenst!
  Liefs,
  Karen

  Reageer
  #6

  Gefeliciteerd

  Reageer
  #7

  Dag allemaal,

  Ik ben zwanger!! Natuurlijk ontzettend leuk en we zijn er ook echt heel blij mee! Ik had geen idee! Ik ben nu denk ik 3a 4 weken zwanger! Want mijn laatste menstruatie was 3a 4 weken geleden. Nu heb ik dus vorige week feestweek gevierd en aardig wat wijntjes gedronken en een paar sigaretjes gerookt!
  Ik voel me vreselijk, ik raak geen wijntje of sigaret meer aan!! Kan dit echt heel erg kwaad in de 1e paar weken???
  En het ergste is dat ik bijna nooit meer uit ga en niet zoveel meer drink. Laat het nou net feestweek zijn geweest vorige week...

  Is er iemand die me gerust kan stellen!?

  Liefs van een hele blije en zwangere vrouw!

  Reageer
  #8

  Nee, ik ga je niet gerust stellen want het kan juist wel kwaad. Natuurlijk heb je dit niet bewust gedaan en is de kans erg klein, maar deze kans was kleiner geweest als je niet gedronken had. Het is eigenlijk naar de bekende weg vragen...
  Zorgelijker is als je nu erg onrustig gaat worden en gaat twijfelen. Wees vanaf nu een goede moeder en doe je ontzettende best, iedereen maakt fouten.

  En gefeliciteerd, want het hoort nu feest te zijn, zonder vino`s en andere hulpmiddelen! Hai.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De eerste 2 weken van je zwangerschap is er nog geen uitwisseling van voedingsstoffen tussen moeder en kind (dus 2 weken vanaf de bevruchting en ongeveer 4 weken na je laatste menstruatie). Dit is een beschermtrucje van de natuur, omdat je in die 2 weken namelijk nog niet kan weten of je wel of niet zwanger bent. Pas na 2 weken na de bevruchting, wanneer ook je menstruatie uitblijft en je dus kan vermoeden dat je zwanger bent, komt het contact tussen moeder en vrucht/kindje op gang.

  Dus maak je maar niet al te druk hoor over die eerste 2 weken dat je het nog niet wist. Vanaf het moment dat je het wel weet gewoon de alcohol laten staan. En anders bel gewoon even de huisarts voor de zekerheid!

  Reageer
  #10

  spoooooooooor je niet drinken als je zwanger bent

  Reageer
  #11

  Iets vriendelijker mag wel.

  Ze heeft volgens mij al spijt zat.

  Reageer
  #12

  ja vind ik ook.vooral frank mag wel wat vriendelijker zijn!!!!hij heeft geen idee wat een impact het heeft op een vrouw die haar hele leven moet veranderen!!!kan me voorstellen dat ze dr eigen al kut genoeg voelt.en weet je ook al doe je er alles aan om zo gezond mogelijk te leven heb je nog geen garantie op een gezond kind.ik was 2x gestopt met roken en drinken en gezond eten en 1x een ongezond kindje in me buik en de tweede keer ook mis gegaan.
  en het klopt dat moeder en kind nog geen bloedcontact hebben dus geniet ervan en maak je niet te druk.

  Reageer
  #13

  hallo leilani, ik zag dat jouw bericht van ruim 11 maanden gelden was, hopelijk is alles goed gegaan. Veel van de reacties hier vallen mij erg tegen, voor alle anderen die met het zelfde probleem zitten: laat je niet gek maken door de bizare reacties hier op de site. Alcohol moet je niet gebruiken tijdens de zwangerschap maar helemaal mee eens dat dat de eerste 2 weken er nog niet toe doet!!
  groeten

  Reageer
  #14

  Ik ben het helemaal met je eens.

  Reageer
  #15

  Volgens mij klopt dat niet, dat alcoholgebruik in de eerste weken geen kwaad kan. Ik heb gelezen dat er dan de organen van het kindje worden gemaakt, en dat alcoholgebruik dan juist de grootste invloed heeft. Ik zag het op http://www.zwangerstraks.nl en http://www.gezondvgz.nl/%7Bf1232b3a-09d0-4f41-a146-10e86491caf2%7D.

  Het is niet zeker of een glas alcohol schadelijk is voor je kindje, maar het is ook niet zeker of het niet schadelijk is.

  Als je al hebt gedronken, dan kan je daar niets meer aan doen, behalve in de toekomst zo min mogelijk drinken.

  Ik drink nu al niet nu ik zwanger probeer te worden, en ik zal zeker het risico niet nemen wanneer ik zwanger ben.

  Reageer
Reageer op: alcohol gedronken in week 6 van zwangerschap.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief