Teunisbloem supplement voor zwangere vrouwen

 • #1

  Hallo,

  Ik wil graag vragen of hier mensen zijn die meer weten over teunisbloem supplement bij zwangere vrouwen. Mijn schoonzus was zwanger dit jaar maar hun kindje was helaas dood geboren. Een week voor dat ze normaal ging bevallen ging ze nog voor een laatste check up bij de dokter. Ze hadden een echo gedaan en de dokter zei dat het kindje gezond en wel is. Hij gaf haar een supplement Evening primrose oil (oftewel teunisbloem in het nederlands) om de baarmoederhals te laten rijpen. Hij zei dat als ze nog niks voelt over een week dat ze dan terug moest gaan. Mijn schoonzus moest 3x per dag die supplement nemen en dat was 1 pil van 1g. Na een dag van die pil te nemen voelde ze de baby niet meer bewegen, ze dacht dat dit misschien normaal was, na een week gingen ze terug en daar hebben ze ondervonden dat de baby niet meer inleven was. Bij de geboorte hebben ze ook gezegd dat de navelstreng rond de nek van de baby zat waardoor dat de oorzaak was van haar dood. Ik heb een foto van de baby gezien en op haar wangetjes en armen zaten grote rode plekken. En wat de dokter zei dat de navelstreng rond de nek van de baby zat vind ik ongeloofwaardig want de baby zag er ook niet blauw of paars uit.

  Ik kan dit nog steeds allemaal niet bevatten, daardoor heb ik zelf een klein beetje onderzoek gedaan naar die Evening primrose oil supplement en ik heb veel health sites doorgekeken en daar staat op dat er 2 studies in Amerika werden gehouden en dat er weinig bewijs was dat het helpt met het rijpen van de baarmoederhals, er stond ook op dat het nemen van deze supplement tijdens zwangerschap niet aan te raden was omdat er onder andere complicaties konden voorkomen.

  Mijn vraag nu is of iemand van Nederland/Belgi√ę meer info weet van deze teunisbloem supplement, wat de werking is bij zwangere vrouwen en of het veilig is om dit te nemen of ervaring heeft met deze supplement?

  P.S. mijn broer en schoonzus wonen in de Filipijnen, dit is niet hier gebeurd.

  Reactie
  #2

  De baby is toch overleden door de navelstreng. Een ongeboren baby hoeft niet altijd blauw te zien in dat geval.

  Reactie
  #3

  Teunisbloemolie is een natuurlijke stof, die we via de voeding te weinig  binnen krijgen. Denk dat het daar niet aan zal liggen.

  Reactie
Reageer op: Teunisbloem supplement voor zwangere vrouwen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief