pil vergeten

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik heb zaterdag met mijn vriend gevreeen. Nu ben ik dinsdag de pil vergeten, en heb m 18 uur later ingenomen. Ik zit in de eerste week. Is er nu kans op zwangerschap?

  Reageer
  #2

  Er mag tussen twee pillen niet meer dan 36 uur zitten. Normaal gesproken slik je elke pil om de 24 uur. Dat betekent dat je je pil dus niet meer dan 12 uur te laat mag innemen. Je zegt dat je hem 18 uur later hebt ingenomen. Bedoel je daarmee dat je hem 18 uur later hebt ingenomen dan het tijdstip dan je hem moest innemen?? Dan heb je hem dus inderdaad meer dan 12 uur te laat ingenomen en kun je risico hebben gelopen. Dan ligt het er verder nog aan In welke week van de pilstrip je zit. Als je in de 1ste of 3e week zit dan kun je inderdaad risico hebben gelopen. Als je in de tweede week zit dan heb je geen risico gelopen.

  Nog 1 uitzondering: als je na je vorige pilstrip geen stopweek hebt gehouden (het zogenaamde "doorslikken") dan heb je nu ook geen risico gelopen.

  Je hebt de pil niet heel veel later ingenomen dus ik zou je niet enorm zorgen gaan zitten maken. Er is een kleine kans dat je zwanger bent. Wacht je volgende menstruatie af en als die uitblijft kan je een test doen.

  Als je in je 1e of 3e week zit en je hebt de stopweek na vorige pilstriip niet overgeslapen, dan ben je vanaf het tijdstip van vergeten in te nemen nu 7 dagen niet helemaal beschermd en kun je het beste een condoom gebruiken tijdens de seks.

  groetjes.

  Reageer
  #3

  Bij het vergeten van 1 pil is de kans zooo klein daar zal ik me niet druk om maken als ik jou was, de kans word pas echt groter als je 2 of meer pillen bent vergeten in de eerste week.

  Reageer
Reageer op: pil vergeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief