Van Mirena – spiraal naar pil, wanneer veilig?

  • #1

    Beste lezer,

    Mijn vriendin heeft 2 weken geleden de Mirena - spiraal laten verwijderen. Ze is op diezelfde dag nog begonnen met de (ethinylestradiol/desogestrel) pil van het merk Richter. De eerste zeven dagen hebben we sex gehad met condoom omdat er in de bijsluiter staat dat als je van het spiraaltje meteen overstapt op de pil, je de eerste zeven dagen condooms moet gebruiken.

    Na deze zeven dagen hebben we zonder condoom sex gehad. Dit zou dus volgens de bijsluiter veilig moeten zijn. Echter heeft zij in deze 2 weken bijna elke dag wel bloedverlies gehad, terwijl ze elke dag stip op tijd de pil heeft gepakt.

    Vandaag hebben we de arts gebeld en die zei dat het een ontrekkingsbloeding kan zijn. Echter zei hij ook dat we er niet 100% op moesten vertrouwen dat ze in de afgelopen week veilig is geweest tegen zwangerschap. Hij raadde ook aan om nu al (na deze 2 weken dus) te beginnen met een stopweek, maar dat lijkt me nog vreemder, aangezien we dus sex hebben gehad.

    Kan iemand mij vertellen hoe groot de kans is dat mijn vriendin nu zwanger is?
    Kan zij al een test halen of moeten we wachten tot ze ongesteld weer wordt?

    Bedankt.

    Reageer
    #2

    Klinkt inderdaad als een onttrekkingsbloeding. Je kan inderdaad een stopweek inlassen, hoeft niet. Ik denk niet dat ze zwanger is, al is een condoom niet altijd zo betrouwbaar, misschien doelt de huisarts daarop? Als ze toch een test wil doen kan je drie weken na de seks wachten of inderdaad een test doen op het moment dat je ongesteld had moeten worden. Kan je hier iets mee?

    Reageer
    #3

    Hallo,

     

    Vrijdag heb ik mijn mirena spiraaltje laten verwijderen, en ben die dag meteen begonnen met de pil. Nu ben ik vergeten wat de dokter precies heeft gezegd tegen mij over wanneer de pil betrouwbaar zou zijn. Mijn vraag is dus of ik dit weekend zonder condoom seks kan hebben zonder dat ik risico loop?!

    Reageer
    #4

    je bent pas na 7 dagen pil slikken weer beschermd

    Reageer
    #5

    Fijn om dat even duidelijk te hebben. Dank u wel!

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb vandaag de Mirena Spiraal laten verwijderen i.v.m continue bloedverlies. Nu heb ik de Yasmin pil voorgeschreven gekregen op eigen verzoek. Wanneer mag ik hiermee beginnen? Gelijk al?

    Reageer
    #7

    De dokter heeft je dat gezegd..... lees even in de bijsluiter

    Reageer
    #8

    Hi, ik heb gister mijn mirena spiraal eruit laten halen nadat ik super veel pijn had de eerste 2 weken ( kon niet eens uit bed en voelde psysch niet fijn) ik wilde er even over nadenken wanneer ik weer ging beginnen met de pil. Nu de dag na het uithalen ben ik ongesteld geworden. Wanneer kan ik nu het beste beginnen met de pil?

     

    Gr

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heeft de dokter daar niets over gezegd?
    In principe moet je met de pil starten op de dag dat de spiraal wordt verwijderd. En dan wel 7 dagen aanvullende anticonceptie maatregelen nemen. ( condoom)

    Reageer
    #10

    Bij mij is het spiraaltje eergisteren verwijderd. Ik heb hem ongeveer een maand gehad, maar vanwege vage klachten en continu bloeden, besloten om hem eruit te halen. Nu heeft de huisarts tegen mij gezegd dat ik moet beginnen als ik weer ongesteld word. Maar dat is het probleem,  ik ben al 5 weken lang, op een paar dagen na vorige week, aan het bloeden. Dus wanneer de week is...geen idee. Ik zou dan ook nu kunnen beginnen toch?

    Reageer
    #11

    Dat zou je kunnen doen, maar er wel rekening mee houden dat je de eerste 14 dagen niet door de pil bent beschermd

    Reageer
    #12

    Ben nu 4 weken de pil aan het slikken na de spiraal. Mag hem doorslikken van de arts. Is het normaal dat ik al 2 weken zeer gevoelige botsten heb?

    Reageer
    #13

    Dat kan door de pil komen. Je lichaam moet toch even aan de hormonen wennen

    Reageer
    #14

    Hi,

    ik heb mn spiraal laten verwijderen en daarna dezelfde dag meteen aan zwaardere pil gegaan nu heb ik onveilig seks gehad is dit erg?

    Reageer
Reageer op: Van Mirena – spiraal naar pil, wanneer veilig?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief