vermoeidheid door pil?

  • #1

    Ik slik sinds 5 maanden de pil 'ethinylestradiol/levonorgestrel' en ben sinds een paar maanden erg moe. Heb iedere nacht ongeveer 10 uur slaap nodig (ben 18 jaar). Voel me verder prima, maar lijk wel blijvende extreme slaapbehoefte te hebben. Bloedonderzoek wees niks uit, alle waardes waren in orde.
    Sport voldoende, eet gevarieerd en voldoe aan m'n dagelijkse portie fruit en groente...
    Nu vraag ik me af of er misschien een verband zit tussen het slikken van de pil en mijn moeheid.
    Ben per direct gestopt om te kijken of het daadwerkelijk zo is, maar vroeg mij of misschien meer mensen met dit herkennen?

    Reageer
    #2

    Beste Luca,
    In principe zou het geen bijwerking moeten zijn van de pil. Gebruik je ook nog andere medicijnen of wellicht alcohol of drugs?
    Welke sterkte heeft je pil?

    Reageer
    #3

    Nee gebruik nooit drugs en ben drink af en toe eens een wijntje.
    Pil is ethyinylestradiol/levonorgestrel 0,03/0,15 .. maar is eigenlijk niet sterk genoeg want iedere poging tot doorslikken levert een doorbraakbloeding op.
    Ben toch gestopt om voor de zekerheid te kijken, maar wellicht ben ik misschien overgevoelig voor iets in m'n voeding.
    Bedankt voor je reactie:)

    Reageer
    #4

    Luca,
    Ziet er idd naar uit dat je wellicht voor een andere pil moet gaan.
    Voor info over je huidige voedingspatroon en/of samenstelling kun je ook een kijkje nemen op

    https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/

    Succes
    Tandor

    Reageer
    #5

    Mijn dochter slikt sinds een maand dezelfde pil en is extreem vermoeid. Verder heeft zij een gezond voedingspatroon en sport zeer regelmatig. Zij drinkt bijna geen alcohol en gebruikt geen andere medicijnen. Vermoeidheid behoort niet tot de bijverschijnselen. Vreemd.

    Wilma

    Reageer
    #6

    Het is niet erg waarschijnlijk dat het door de pil komt.
    Even langs gaan bij de huisarts en bloed laten prikken.
    Ijzertekort, ziekte van Pfeiffer, vitaminegebrek kunnen ook oorzaken zijn.

    Reageer
    #7

    Mijn dochter van 16 gebruikt ook deze pil en heeft ook vermeoidheidsklachten is nu sinds een maand gestopt en de vermeoidheid is zo goed als verdwenen heb de huisarts om een andere pil gevraagd

    Reageer
    #8

    Dit kan dus wel degelijk komen door een pil, ik heb nu 2 verschillende pillen gehad en van beide werd ik enorm moe.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik bene r net achter gekomen dat ik wel degelijk extreem vermoeid raak door deze pil. Was een tijdje gestopt om te zien of ik vervroegd in de overgang ben. Ondertussen ook bezig met therapie, dus ik dacht dat ik mij daardoor beter begon te voelen. Nu ik toch telkens ongesteld word ben ik sins 2 weken weer begonnen met de pil....en guess what??? Alle extreme klachten van vermoeidheid en pijn in mijn lichaam zijn weer terug sinds een paar dagen. Morgen gelijk huisarts bellen.

    Reageer
    #10

    Ik slik deze pil ook sinds 4 dage en ben super vermoeid en slaap super veel. Maar ben nu ook super bang voor suikerziekte en andere ziektes. Ik weer het ook niet echt goed....

    Reageer
    #11

    Ook mijn dochter slikt deze pil en is extreem moe en heeft er ook hoofdpijnklachten bij. De huisarts zei dat het echt niet door de pil kan komen maar mijn intuïtie zei wat anders. Gaan zoeken en kom hier terecht met dus precies dezelfde pil. Laatste reactie is van 2015 maar het leek me goed om toch te reageren.

    Reageer
    #12

    Mijn dochter van 17 slikt ook de genoemde pil en is al meer dan twee jaar bijna elke dag moe. Vorig jaar is ze met een vaag verhaal weggestuurd bij de huisarts maar deze keer poot stijf gehouden en om bloedonderzoek gevraagd. Daar zal waarschijnlijk niets uitkomen maar toen bedacht ik me om eens te googlen op pilgebruik en vermoeidheid en stuit nu op bovenstaande verhalen. Ik denk dat het de moeite waard is voor haar om voor bepaalde tijd of helemaal te stoppen met de anticonceptiepil.

    Reageer
    #13

    Ik ben een paar maanden geleden (in november) begonnen met deze pil en heb precies dezelfde klachten! Niemand geloofde mij toen ik zei dat de vermoeidheid toch echt door de pil komt, maar gelukkig zijn er dus meer mensen met deze klacht. Ik hoop dat het vanzelf weggaat wanneer mijn lichaam goed aan de hormonen is gewend. Is het bij andere mensen nog weggegaan of bleef het altijd zo?

    Reageer
    #14

    @Marieke, je lichaam kan aan een boel dingen wennen, de vraag alleen is of het gezond is. De pil verandert een boel in je lichaam. Berooft het van allerlei voedingsstoffen, zoals zink en vitamine B en het bevordert oestrogeendominantie. Op de langere duur kan dat weer andere, ernstiger gezondheidsproblemen geven.

    Reageer
    #15

    Ik ben erg blij met alle verhalen. Ineens is het duidelijk. Ik ben ook al zo lang zooo moe, en ook geen rare uitslagen bij bloed; alles goed. Ben er in die jaren (ik denk 3, 4 jaar) 2 x voor naar de huisarts geweest. Meestal slikte ik de pil 'door', dus geen stopweek. Vorige maand en nu weer dacht ik toch om maar een stopweek in te lassen. Nu en toen ook: na de 2e dag geen pil voel ik me direct al veel minder moe. Iedere avond zat ik om 20.30u. al zo te gapen en had ik het gevoel dat het 23.30 was. En mijn humeur was ook niet om over naar huis te schrijven, die constante vermoeidheid doet wel wat met je. En ook trek de hele tijd; ik probeer me in te houden, maar ik ben nu ook ongeveer 5 kg aangekomen helaas. Vaginale schimmelinfectie is ook niet meer weg te krijgen met de gynodactarin (vroeger was het nog wel eens weg, en toen ik een andere pil slikte had ik het nooit) Morgen ga ik de huisarts bellen en ik hoop dat ik een andere pil mag.

    Reageer
Reageer op: vermoeidheid door pil?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief