kan een spiraaltje wegschieten tijdens de sex

 • #1

  ik heb een mirena spiraaltje alleen ik wilde daar iets over weten heb hem nu 4 jaar bijna en heb nu een vriend die best wel groot geschapen is, toen ik eerst met hem sex had deed het stoten pijn bij mijn me ingang was krab voelde steken in mijn buik door die spiraaltje hij voelde ook iets priken in zijn eikel alleen nu na een maandje kan hij gewoon door stoten en voelt geen geprik en ik geen buikpijn en als ik voel van binnen kan ik geen draaitjes vinden van het spiraaltje dus kan zo spiraaltje nou eigenlijk wegschuiven of kantelen of iets want ik ben dan wel bang dat ik zwanger zal raken want me vriendin is ook tot 2x toe zwanger geraakt terweil ze een spiraal had or

  Reactie
  #2

  Dat lijkt me niet hoor, maar je kan voor de zekerheid even naar de huisarts. Hij kan met behulp van een speculum vaststellen of je spiraaltje nog op de juiste plaats zit.

  Groetjes

  Reactie
  #3

  Lees ook:

  Mirena en vrijen
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/47580-mirena-en-vrijen.html

  Reactie
  #4

  Als je het spiraaltje nog niet zo lang hebt, kan het zijn dat je vriend de draadjes van het spiraal voelt tijdens de seks. Na een tijdje gaan die draadjes om je baarmoedermond liggen en voelt hij ze niet meer. Het kan niet zo zijn dat het spiraal aangeduwd wordt verder je buik in o.i.d. Hij blijft gewoon in je baarmoeder.

  Reactie
  #5

  Ik heb mijn mirena nu 2 weken. Ik heb m laten plaatsen omdat ik niet tegen de pil kan. Gisteren voor het eerst sex gehad na het plaatsen maar nu bloed het best erg (grote vlekken in het beddengoed) Is dit normaal? Ik heb 2 x eerder een mirena gehad en hier geen last van gehad. Ook niet van spotting. Wie heeft een antwoord?

  Reactie
  #6

  Beste Kaatje,
  Na inbrengen van het spiraaltje is er een kleine kans dat het spiraaltje niet goed blijft zitten. Je kunt zelf controleren of het spiraaltje nog goed zit, bij voorkeur na de menstruatie. Als je je vinger diep in je vagina steekt, kunt je met je vingertoppen de baarmoedermond voelen en als je heel goed voelt, de draadjes van het spiraaltje. Als je een hard stukje in de baarmoedermond voelt, dan is dat het pootje van de spiraal. Het spiraaltje zit dan niet meer goed in je baarmoeder. Ga dan terug naar de huisarts en wacht niet de 6 weken af voor de controle.

  Verder is het zo dat door een spiraaltje tussentijdse bloedingen kunnen optreden. Als je het gevoel hebt dat er sprake is van fors bloedverlies of aanhoudend bloedverlies, is het belangrijk om de huisarts op te zoeken.

  Reactie
  #7

  Hee Annemarie,

  Ik ben ook best groot geschapen, dus ik weet hoe het voelt (letterlijk). Het is niet altijd even fijn..

  Reactie
  #8

  Heb een vraagje heb nu ander half jaar de Spiraal.
  Maar kan hij na die tijd ook nog schuiven of wat dan ook
  Paar maanden terug heeft de dokter gekeken en toen was alles nog goed op zijn plek
  Kan hij van zelf schuiven of na een gezellige goede vrij party

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lees mijn reactie van 11-5-2013. Daar kun je het antwoord vinden.

  Reactie
  #10

  Die had ik ook gelezen
  Maar ik heb hem langer dan zes weken en bloeding heb ook niet gehad
  Tijdens het vrijen
  Ook nooit gehad.
  Na de spiraal heb ik ook mijn maandelijkse problemen niet
  Meer dus is niet echt fijn om het zo het zo te controleeren.
  Twee maanden nog Bij de huis arts geweest o
  Dat ik pijn had maar toen zat de spiraal nog goed.
  Maar heb nu een klein beetje me twijfels geen idee waarom
  Maar zo voelt het nu

  Reactie
  #11

  Het spiraaltje kan verschuiven. Als je het niet fijn vindt om het zelf te controleren en toch je twijfels hebt, blijft de gang naar de huisarts alleen nog over.

  Reactie
  #12

  als de huis arts de draadjes niet kan zien is het erg

  Reactie
  #13

  hallo,

  ik heb al heel erg lang een spiraal,  maar ik heb sinds 21-22-2015 een vriend. En we hebben bijna elk weekend sex, soms als ie stoot of als ie te dip gaat dan voel ik me spiraal en hij ook. Maar nu is me vriend zondag klaargekomen in me, maar kan ik dan zwanger zijn 

   

  groetjes: Shelley Kriekaart 

  Reactie
  #14

  De spiraal kun je eigenlijk niet voelen. Ga naar de huisarts en laat het controleren.

  Reactie
  #15

  Ik heb ook een spiraaltje Nou heb ik gisteren sex gehad Was best wel ruige sex nu bloed ik en heb veel steken in me buik en voel me misselijk krijg geen eten binnen wat houd dit in  hoe snel kan het gebeuren dat je zwanger word ik ben toch wel bang datum snel bevruchtbaar bent

  Reactie
Reageer op: kan een spiraaltje wegschieten tijdens de sex
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief