Klachten van spiraal (kyleena) en na verwijderen

 • #1

  Na 2 jaar de Kyleena spiraal kreeg ik na een heftige gebeurtenis ineens elke maand langdurige menstruatie en dat werd ook nog onregelmatig, plus ik kreeg schildklier-klachten en elke maand jeuk/branderig gevoel rond m’n eisprong (geen schimmelinfectie want meermaals laten onderzoeken)
  Uiteindelijk in april bij een gynaecoloog geweest voor onderzoek maar geen bijzonderheden. De klachten zouden van m’n spiraal kunnen komen en ik kreeg een kuur oestrogeen voorgeschreven om de wand van m’n baarmoeder wat dikker te maken. Ik was er al bang voor want ik raakte psychisch helemaal van slag en ik begon ineens enorm aan te komen, sindsdien zijn m’n schildklierklachten verergerd maar de waardes zijn niet zorgwekkend. Ik hoop dmv anders eten en (nog) meer bewegen dat het nu beter gaat.
  Overigens de eerste 2 jaar van m’n spiraal ervoer ik geen klachten, regelmatige iets langere cyclus maar dat was het.

  Na een jaar aanmodderen heb ik afgelopen week de spiraal verwijderd en ik voel me best oké, alsof er een last van m’n schouders is.
  Ik ben heel erg gevoelig voor hormoonanticonceptie en daarom werd de Kyleena aangeraden, die is lichter dan Mirena. Ik heb heel lang geen hormoonanticonceptie gehad en dat beviel heel goed, vooral jaren geleden na het stoppen met de pil en nuvaring bleek ik helemaal niet zo depressief te zijn als ik me toen voelde.
  Zwanger worden wil ik niet maar deze klachten waren te erg.

  Zijn er mensen die zich ook beter zijn gaan voelen na verwijderen spiraal?

  Reageer
Reageer op: Klachten van spiraal (kyleena) en na verwijderen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief