Kyleena spiraal en blaaso"/> Kyleena spiraal en blaasontstekingen - Medische Forum - Dokter.nl

Kyleena spiraal en blaasontstekingen

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi allemaal,

  Al een lange tijd (circa 2 jaar) heb ik geregeld blaasontstekingen na de seks. Ik heb alles al geprobeerd; altijd plassen na de seks, veel drinken, cranberrypillen, D-mannose, vitamine B12, etc. Ook heb ik in de tussentijd al aardig wat antibioticakuren versleten tot het punt dat ik gedurende een half jaar antibiotica moest slikken na de seks. Dit alles achter de rug hebbende, heb ik op dit moment weer een blaasontsteking. Ik kom niet verder.

  Gister schoot mij ineens het idee te binnen dat de oorzaak mijn Kyleena spiraal moet zijn. Ik heb deze rond dezelfde tijd laten plaatsen als de periode waarin ik voor het eerst last kreeg van de ontstekingen. Deze had ik daarvoor nooit, ook al was ik wel seksueel actief.

  Ik denk niet dat een arts snel zal erkennen dat dit klopt. Daarom ben ik benieuwd of hier mensen zijn die zich hierin herkennen. Het is al vervelend genoeg om hormonen in de vorm van anticonceptie te moeten gebruiken. Als ik vervolgens kwaad met kwaad (antibiotica) aan het bestrijden ben frustreert dat me best wel. Ik overweeg daarom sterk deze spiraal te laten verwijderen en over te gaan op een hormoonvrije methode (koperspiraal?).

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  Reageer
Reageer op: Kyleena spiraal en blaasontstekingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif