Pil en diarree

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik heb afgelopen zaterdag seks gehad zonder condoom en mijn partner is in mij klaar gekomen, maar ik slik de pil. Alleen heb ik sinds gisteren (dus maandag) last van waterdunne diarree en heb het nog steeds. Ik zit in week 3 en slik aanstaande donderdag mijn laatste pil.

  Ik heb op deze site gelezen dat als je 3 dagen of meer last hebt van diarree de pil minder betrouwbaar is.

  Wat als ik morgen weer diarree heb dan is dat mijn 3e dag dat ik diarree heb, ben ik dan nog beschermd of word ik dan zwanger omdat ik afgelopen zaterdag seks heb gehad zonder condoom? Of ben ik beschermd omdat ik donderdag de laatste pil slik?

  Ter extra info: ik heb geen diarree 4 uur na pilinname.

  Reageer
  #2

  Als je langer dan 3 dagen alleen maar diarree hebt, kan dat invloed op de pil hebben vanaf dat de diarree is ontstaan. Voor de seks van zaterdag was je gewoon beschermd

  Reageer
  #3

  U zegt "langer dan 3 dagen". Dus dat wil zeggen dat ik de 3e dag nog beschermd ben, maar als ik op de 4e dag nog diarree heb dan ben ik niet meer beschermd.

  Klopt dit?

  Reageer
  #4

  Dan is de kans groot dat je niet of minder goed beschermd bent en wordt het aangeraden aanvullende anticonceptie te gebruiken.

  Dat zou je ook in de bijsluiter van je pil terug kunnen vinden.

  Reageer
  #5

  En dit geldt dus vanaf de 4e dag dat je diarree hebt?

  Reageer
  #6

  ja

  Reageer
  #7

  Ik zou het risico van de derde dag seks hebben niet lopen

  Reageer
  #8

  Ja dat snap ik.

  Ik slik morgen de laatste pil van de pilstrip. Moet ik dan wanneer ik na mijn stopweek weer ga slikken 7 dagen de pil goed slikken om weer beschermd te zijn of ben ik na mijn stopweek gelijk beschermd?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat zou ik dan idd doen voor alle zekerheid

  Reageer
  #10

  Dat zou ik dan idd doen voor alle zekerheid

  Reageer
  #11

  Oke dit is mijn laatste vraag m.b.t. dit onderwerp, maar ik heb dus 2 dagen last gehad van waterdunne diarree en de 3e dag was het al iets vaster en de 4e dag was het weer normaal.

  Dan ben ik dus nog beschermd, klopt dit?

  Reageer
  #12

  Waarom zou je het risico willen nemen?

  Zie het volgende topic al aankomen over de angst zwanger te zijn na twijfel of de pil nu betrouwbaar is geweest of niet.....

  Reageer
Reageer op: Pil en diarree
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief