Pil en tijdsverschil

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben een paar dagen geleden terug gekomen uit Mexico. Hier is een tijdsverschil van 6 uur. Ik heb de pil 2.5 week Mexicaanse tijd in de avond rond 23.00/00.00 genomen. Bij terugkomst in Nederland ben ik naar bed gegaan en de pil ook weer in de avond genomen (eerder dan normaal, namelijk 22.00). Heb 'm dus +/- 8 uur eerder dan 24 uur verschil genomen. De avond erna heb ik hem rond 2.00 pas genomen ivm een feestje. En nu weer terug in het ritme van rond de 23.00 NL tijd. Er is op internet veel te vinden over 12 uur te laat dat dat geen probleem oplevert. Maar wat als ik het ritme naar eerder heb verplaatst? Hier is niks over te vinden. Ivm een gescheurde condoom maak ik mij nu iets meer zorgen dan dat ik normaal zou doen.

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Tussen 2 pillen mogen niet meer dan 36 uur zitten. Behalve in de tweede week van de strip. Dan is het niet erg als er meer tijd tussen zit. In de derde week van strip hoeft dat ook niet erg te zijn, maar dan moet je de pil zonder stopweek doorslikken

  Reageer
  #3

  De 36 uur was mij inderdaaad bekend (12 uur te laat). Maar in dit geval heb ik hem dus na 16 uur al genomen (ipv 24 uur). Dus juist vroeger ipv "te laat". En dus mijn ritme aangepast aan deze vroegere tijd. Hier is weinig over te vinden. Vroeger nemen is dus geen probleem?

  Reageer
  #4

  Dat is geen probleem zolang er maar niet meer dan 36 uur tussen 2 pillen zit

  Reageer
Reageer op: Pil en tijdsverschil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief