Kan ik zwanger zijn?

Online ZorgZus
 • #1

  Goedendag,

  Ik heb een vraag over anticonceptie. Ik heb 1 juli seks gehad waarbij het condoom gescheurd is. De ochtend erna heb ik een MAP genomen. 6 dagen hierna heb ik 2-3 dagen wat bruinig bloedveries gehad.

  Ik heb via mijn huisarts anticonceptie pillen gehaald (0.02 - 0.10 lev/ethinyl)
  Deze moesten eigenlijk gestart worden op de eerste dag van mijn menstruatie.

  Ik had moeten menstrueren op 22-7 maar deze bleef uit. Nu begrijp ik dat dit door de MAP kan komen. Ik had overigens wel rond deze tijd wat ongesteldheids achtige krampen. Hier ben ik de fout in gegaan.

  Omdat ik zsm wilde starten met anticonceptie, ben ik 23-7 gestart met de pil ondanks dat ik nog niet ongesteld ben geworden…

  Nu twijfel ik dus steeds over zwangerschap. Heb al 3 negatieve testen gedaan maar toch blijf ik bang. Heb ook sinds een aantal dagen een flink opgezette buik…

  Graag zou ik wat advies krijgen, alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Dat was niet zo handig... Je moet er rekening mee houden dat je de eerste 2 weken niet door de pil bent beschermd. En omdat je op het verkeerde moment met de pil bent gestart, zul je wellicht ook gen menstruatie krijgen. Dat zul je dus even moeten afwachten. De opgezette buik is waarschijnlijk het gevolg van de menstruatie die nu niet doorzet. Over zwangerschap zegt dat helemaal niets.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw antwoord. Ik heb geen onbeschermde seks gehad na die ene keer(waarna ik de MAP heb genomen). Het probleem is gewoon dat ik had moeten wachten tot mijn ongesteldheid voordat ik met de pil begon, zodat ik bevestiging zou hebben dat ik niet zwanger ben. Maar dit heb ik nu dus niet.

  Kan ik ervan uitgaan omdat ik nu negatief getest heb, het uitgesloten is?

  Reageer
  #4

  Oh en nog een vraag: u geeft aan dat je 2 weken niet beschermd bent, maar volgens mijn ha is dit 1 week. Is er een reden dat u 2 weken aanhoudt?

  Reageer
  #5

  Een zwangerschap lijkt me niet erg waarschijnlijk

  Reageer
  #6

  De info daarover is nogal wat wisselend. Er zijn fabrikanten die 2 weken aangeven. Ik ga dus altijd aan de veilige kant zitten en geef dan ook 2 weken aan

  Reageer
  #7

  Heel fijn om te horen bedankt voor de info! Zit ik aan de “safe” kant met testen nu of zou het kunnen dat het nog te vroeg is en dat hij vals negatief is? Sorry voor de vele vragen hoor, zit er nogal mee… alvast bedankt weer!

  Reageer
  #8

  Testen kan 2 weken na de onbeschermde seks

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Kan ik zwanger zijn?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief