Doorbraakbloeding

Online ZorgZus
 • #1

  Hi
  Ik ben vrijdag 1 pil vergeten innemen en was men pil aan het doorslikken de vergeten pil was begin week 3. Nu heb ik door die pil te vergeten een doorbraakbloeding. Kan ik wel mijn pil nog blijven doornemen voor 10dagen anders komr het niet uit voor mijn vakantie?

  Reageer
  #2

  Als je nu een doorbraakbloeding hebt, zou je toch een stopweek moeten starten. Je zou die dan wel kunnen inkorten naar 5 dagen.

  Reageer
  #3

  Is het heel erg dat ik mijn pil toch zou doornemen? Want aangezien ik een pil ben vergeten vrijdag ben ik dan toch niet meer veilig als ik nu stop.. heb vrijdag nog seks gehad zonder condoom…

  Reageer
  #4

  En de vergeten pil was in de 3de week. Dan moet ik toch meteen stopweek inlassen na de vergeten pil of nog langer doorslikken en aangezien ik de vergeten pil zaterdag mee heb ingenomen. Moet ik nu toch doorslikken om veilig te blijven of ben ik nu door de doorbraakbloeding niet meer veilig?

  Reageer
  #5

  Je kunt gewoon een stopweek starten. Je blijft gewoon beschermd. Als je de pil nu blijft doorslikken loop je meer risico's op doorkraakbloedingen

  Reageer
  #6

  Dus als ik in week 3 een pil vergeet kan dat geen kwaad? Want in men bijsluiter staat dat als je in week 3 een pil vergeet je verder moet gaan zonder stopweek? Anders ben je niet veilig staat er? En aangezien ik op de dag en dag na de vergeten pil onbeschermd seks had ben ik dan toch niet veilig volgens de bijsluiter?
  De pil blijven doorslikken is buiten meer risico op doorbkraakbloeding dus niet erg?

  Reageer
  #7

  Dat staat idd in de bijsluiter, maar als je de pil hebt doorgeslikt is dat anders

  "De pil blijven doorslikken is buiten meer risico op doorbkraakbloeding dus niet erg?" Nee dat is niet erg

  Reageer
  #8

  Oh oke dus dat ik 1pil vergeten ben in week 3 (vorige vrijdag) tijdens doorslikken kan dus geen kwaad? Dan moet ik niet weer de stopweek overslaan of 7dagen de pil innemen tot ze weer veilig is? Als ik nu gewoon 7dagen stop of nog 10dagen doorslik dan ben ik in beide gevallen nog beschermd ookal had ik onbeschermde seks?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Omdat je die pil alsnog hebt ingenomen en daarna ook nog pillen hebt genomen kan dat geen kwaad.
  Of je nou stopt of doorslikt: je bent gewoon beschermd

  Reageer
  #10

  Oke maar die pil was niet binnengenomen binnen de 12uur maar pas 20uur later kan het dan ook geen kwaad? Was dit vergeten melden mijn excuses. Heb sinds dien wel maar 2pillen meer ingenomen is dit dan niet te weinig?

  Reageer
  #11

  Dat is prima zo

  Reageer
  #12

  Oke dus ik kan nu aan mijn stopweek starten en veilig blijven ookal had ik de vergeten pil niet nog ingenomen binnen de 12uur na het normale uur van inname? Want ik lees net op een topic van een andere meid dat je daar aanraad dat ze haar pil uit neemt en dat ze de stopweek ook nog verder moet slikken terwijl ze ook tijdens het doorslikken in week 3 haar pil vergat? Dus zelfde situatie zie ik nu net maar bij haar zegje dan wel doornemen

  Reageer
  #13

  Dan is er wellicht toch iets anders geweest dan bij jou

  Reageer
  #14

  Oke, voor het zekerste slik ik deze strip nog uit voelt toch niet velig om nu te stoppe

  Reageer
  #15

  Dat kun je doen

  Reageer
Reageer op: Doorbraakbloeding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief