Wanneer veilig? Na stopweek 1 week de pil?

 • #1

  was het nou veilig of niet? 2 weken, 1 Dag geleden
  Hallo,
  Een aantal weken terug kreeg ik last van mijn buik op mijn 5e dag van mijn stopweek (dus voor mijn stopweek begonnen was). Toen heb ik de 2 dagen erna (dus dag 6 en 7 van mijn stopweek) de pil ingenomen. Maar daarna 2 dagen niet, omdat ik toen een weekend weg was en mijn pil was vergeten. Vanaf die zondag ben ik verder gegaan met de pil innemen, dat was op de 5e dag van mijn menstruatie die nog 2 dagen voortduurde. Na deze 2 dagen 'overgeslagen' te hebben heb ik wel gewoon alle pillen juist geslikt. Maar 13 dagen nadat ik de pil die zondag na het weekend had ingenomen heb ik voor het eerst seks gehad. Hij is overigens niet in mij klaargekomen, maar toch wil ik weten: ben ik wel veilig?

  ik ben er namelijk zo bezorgd over dat ik buikpijn heb van het stressen.. dus ik hoop echt dat iemand mij kan helpen

  mvg

  ------------------------------------------------

  Dit is mijn oude bericht, en ik ben gewoon ongesteld geworden en zelfs een test gedaan er was niks aan de hand gelukkig..

  Nu is mijn stopweek al geweest en slik ik alweer meer dan een week de pil. Maar nu vroeg ik me af, ben ik nu wel weer gewoon veilig?

  groetjes

  Reactie
  #2

  Ik vind dat je niet zorgvuldig met de pil omgaat. Maar dat begrijp je zelf denk ik ook wel, zeker nu je zo in de rats zit of je wel of niet zwanger bent. Pas liever beter op!

  In het algemeen geldt dat als je op de 1e dag van de menstruatie start, de pil meteen veilig is.
  Start je binnen dag 1-5 dan is de pil pas na 7 dagen veilig. Start nog later dan is de pil pas de volgende strip veilig.

  Daarbij komt dat je partner niet is klaargekomen in je, dus dat is qua zwangerschap wel veilig, alhoewel maar 70%. Voorvocht kan ook zaadcellen hebben en daarvan kun je ook zwanger raken.

  Tenslotte gebruik je geen condoom, dus ook geen bescherming tegen eventuele SOA. Heb je daar wel eens over nagedacht? Ken je je partner goed? Is je partner SOA-vrij? Zijn jullie allebei getest?

  Al met al kun je dus nog een stuk volwassener worden en meer verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welbevinden.

  Misschien een beetje een oudbollig en betweterig verhaal, maar de bedoeling is goed, ik hoop dat je dat begrijpt.

  Reactie
  #3

  Pil vergeten

  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/207141-pil-vergeten.html#207376

  Reactie
  #4

  veilig in stopweek?
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=stopweek+veilig&sa=Zoeken#1502

  Reactie
Reageer op: Wanneer veilig? Na stopweek 1 week de pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief