Weer starten met anticonceptie

Online ZorgZus
 • #1

  Hii ik heb een vraagje. Ik heb 3 jaar de pil geslikt en ben nu zo’n 6 maanden van de pil af. Ik ben op het moment ongesteld en wil graag vanaf donderdag weer gewoon aan de pil gaan , omdat ik weer een vaste partner heb (donderdag is mijn maandelijkse periode voorbij vandaar dat ik donderdag een mooie dag vond om weer te starten met een nieuwe strip) . Mijn vraag is vanaf wanneer ben ik weer beschermd tegen een eventuele zwangerschap? En kan ik gewoon de anticonceptie slikken die ik eerst ook had? Ik heb daarvan namelijk nog 5 strippen liggen.

  Reageer
  #2

  Straten met de pil doe je in principe op de eerste dag van de menstruatie. Dan ben je vanaf de eerste dag beschermd. Als je start binnen de 2de tot de 5de dag van je menstruatie ben je 7 dagen pil slikken beschermd. Begin je op een ander tijdstip ben je de eerste 14 dagen nier door de pil beschermd. Je kunt gewoon dezelfde pil weer gebruiken

  Reageer
  #3

  Dankjewel,
  Ik ben zaterdag ongesteld geworden en ga morgenochtend de pil slikken (dus woensdag). Ben ik dan over een week beschermd als ik het goed begrijp?

  Reageer
  #4

  Na 7 dagen pil slikken. Maar het is op het randje...met dag 5

  Reageer
Reageer op: Weer starten met anticonceptie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief