De pil + morning-afterpil

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb gehoord dat je na de Morning-afterpil de pil 7 dagen moet slikken om veilig te zijn. Mijn (ex)partner is niet zo van de condooms en ik durfde het niet te zeggen. Ik heb de pil 6 dagen geslikt en dan was gister pil nummer 7. Is het mogelijk dat ik zwanger kan raken? Is het toch handig om een morning-afterpil te slikken? (7 dagen geleden was het eind van mijn stop week)

  Reageer
  #2

  Als je de pil slikt en de MAP gebruikt, ben je pas weer beschermd nadat je een stopweek met bloeding hebt gehad.
  7 dagen slikken na de MAP en dan weer veilig zijn klopt in ieder geval niet
  Maar als ik het goed begrijp heb je de MAP dus in de stopweek gebruikt. Waarom?

  Reageer
  #3

  Ik had het genomen omdat ik de zaterdag er voor mijn pil was vergeten (mijn laatste) en ik had zondag onveilig sex gehad.  ik wilde zeker zijn dat ik niet zwanger zou worden dus had ik maandag gelijk een morning-afterpil geslikt. Ik werd vrijdag weer ongesteld dus ik ben zaterdag gewoon weer begonnen mijn pil te slikken.

  Reageer
  #4

  Ik heb dus gehoord dat je pas na 7 dagen constant de pil slikt dat je dan pas weer beschermt bent. Ik had na 6 dagen constant de pil slikken onveilig sex gehad. Daarom mijn zorgen.

  Reageer
  #5

  Dat was dan dus niet nodig geweest. Je stopweek begon dan gewoon een dag eerder omdat het de laatste pil van de strip was. Je moet ook eens de bijsluiter van de je pil lezen. Daar staat precies in wat je moet wanneer je een pil vergeet

  Reageer
  #6

  Die 7 dagen zijn dus niet uit. Maar dat had ik al geschreven

  Reageer
  #7

  Ik weet dat het niet perse nodig was maar ik wist niet zeker of ik ze allemaal goed hebt geslikt. Ik ben waarschijnlijk midden in m’n strip 1 of 2 pillen vergeten/te laat geslikt. Maar ik snap uw antwoord niet. Loop ik op dit moment in gevaar om zwanger te worden.

  Reageer
  #8

  Daar ging dus iets mis blijkbaar

  Die 7 dagen zijn dus niet correct.  Maar dat had ik al geschreven  dat had er moeten staan.

  Je was weer beschermd als je in de stopweek een bloeding hebt gehad en daarna weer met de pil bent gestart

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik had in mijn stopweek een bloeding gehad en ben op tijd begonnen. Ik had gehoord dat de MAP invloed heeft op de werking van de pil.

  Reageer
  #10

  Dat klopt.
  Ik schreef al: Als je de pil slikt en de MAP gebruikt, ben je pas weer beschermd nadat je een stopweek met bloeding hebt gehad.

  Reageer
  #11

  Dus in principe ben ik beschermt. Want ik had de MAP vorige maandag genomen en had vrijdag mijn bloeding. Bedankt voor uw hulp, excuses voor het vaak vragen ik ben namelijk bezorgd.

  Reageer
  #12

  Geen probleem, daar is het forum voor bedoeld

  Reageer
Reageer op: De pil + morning-afterpil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief