Zwanger of pms ondanks pil?

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik heb sinds gisteren last van pijnlijke borsten. Eergisteren was ik misselijk. Nu ben ik ben ongerust dat ik zwanger ben. Ik neem wel altijd de pil correct maar heb nooit echt last van gevoelige borsten normaal. Ik zit met mijn pilstrip (tweede strip al) bijna aan het einde en krijg normaal eind deze week mijn maandstonden. Kan het dan ook PMS zijn? Maar is het wel mogelijk om PMS te hebben nog voor je stopweek als je de pil neemt?

  Reactie
  #2

  Ook met pilgebruik kun je dit soort klachten krijgen. als je de pil goed gebruikt, is er geen reden om te denken dat je zwanger bent

  Reactie
  #3

  Pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding, bevordert oestrogeendominantie en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen, waaronder zink. Hoe langer je gebruikt, hoe meer klachten je kan krijgen.

  Reactie
  #4

  Nu je dat zegt van verlies van vitamines, stel ik mij de vraag of de pil ook vitamine b12 tekort kan veroorzaken? Ik heb namelijk geregeld een licht tekort waarvoor niet echt een verklaring kan gevonden worden (niet vegetarisch, geen coeliakie, ...)

  Reactie
Reageer op: Zwanger of pms ondanks pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief