Te lichte pil

  • #1

    Kan het zijn dat mijn pil na jarenlang pilgebruik te licht is geworden? Ik gebruik dezelfde pil al 6 jaar maar krijg laatste jaren steeds vaker alsnog kleine bloedingen op de momenten dat ik ongesteld zou worden (zelfde moment in de maand).

    Reageer
    #2

    Toevoeging: dit wil dus zeggen dat als ik de pil doorslik, alsnog kleine bloedingen krijg, stemmingswisselingen en andere dingen die eigenlijk bij ongesteldheid horen. Ik kan er bijna de klok op gelijk zetten iedere maand.

    Reageer
    #3

    Het kan ook een gevolg van het doorslikken zijn. Als je een doorbraakbloeding kringt moet je eigenlijk meteen een stopweek starten. Ga de komende 3 strippen telkens een stopweek houden

    Reageer
    #4

    Maar dat heb ik niet gedaan. Iedere maand wordt ik nu dus ‘normaal’ ongesteld

    Reageer
    #5

    Maar je hebt wel doorbraakbloedingen

    Reageer
    #6

    ja in principe wel. Wat er nu dus gebeurt is dat het voelt alsof ik de pil helemaal niet gebruik. Want iedere keer om de 4 weken krijg ik (kleine) bloedingen wanneer ik met mijn natuurlijke cyclus ongesteld zou worden. Ik krijg dan ook alle andere ongesteldheidskwalen. Het is dus niet ‘willekeurig’ zo’n doorbraakbloeding, maar altijd om de 4 weken en dan hou ik nu vaak ook maar gewoon een stopweek. Ik vroeg mij dus af of het niet gewoon zo is dat mijnpil te licht is geworden en dus de bloedingen niet meer tegen houdt, maar ik wist niet zeker of dat kan na 6/7 jaar de zelfde pil gebruiken.

    Reageer
    #7

    Ik zou het in ieder geval met de huisarts bespreken. Misschien is wisselen van pil wel een goed idee

    Reageer
Reageer op: Te lichte pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief