Pil vergeten in 3de week , doorgenomen

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo

  ik zit nu aan de laatste week van mijn 2de pilstrip. Zondag heb ik tussen 18:30 en 19:00 mijn pil genomen.( heb op mijn app 19:00 uur gezet maar het kan ook wat vroeger zijn geweest). Maandag ben ik deze vergeten en dacht er dinsdag morgend om 6:19 aan. Heb deze toen onmiddellijk genomen. Ik heb nu na deze pil nog 3 pilletjes. Ben ik nog veilig ? Zo ja kan ik deze 3 pilletjes gewoon innemen en dan een stopweek doen of zou ik voor de zekerheid nu al een stopweek inlassen zoals je normaal moet doen als je pil mist in de 3de week. Ik heb de vergeten pil al wel ingenomen dus weet dan niet of ik die laatste optie kan gebruiken.

  Help me out please !!

  Reageer
  #2

  Je kunt geen stopweek starten omdat je de vergeten pil al genomen hebt. Je moet nu ZONDER stopweek doorgaan met de nieuwe strip Dan ben je en blijf je beschermd.

  Reageer
  #3

  hey Tandor

  ik ben juist eventjes voor de zekerheid naar de apotheek geweest en die zei da het niet zoveel uitmaakte en dat ik gewoon mijn 3 pilletjes kan afmaken en dan een stopweek kan houden.

  Reageer
  #4

  OK
  Maar kees voor de zekerheid toch nog naar eens even de bijsluiter bij pil vergeten in de derde week !!

  Reageer
  #5

  Hey

  ja dit heb ik gedaan. Inderdaad wat jij dan zegt staat er verder blijven nemen. Maar hoogwaarschijnlijk zat ik nog binnen men 12 uur. Heb men pil zondag echt niet voor 18:30 genomen en heb hem deze morgend om 6:19 genomen dus ik ben er vrij zeker van dat ik gewoon veilig ben.

  Stel als ik nu gewoon verder ga en binnen 2 dagen mijn stopweek neem maar het blijkt dat ik niet veilig was. Dan ben ik tijdens mijn stopweek niet veilig, wanneer dan weer wel ?

  Reageer
  #6

  Dan ben je pas weer veilig, als je de pil na de stopweek 7 dagen achter elkaar hebt genomen

  Reageer
  #7

  oké dankjewel

  dan ga ik dat doen , ik doe toch nooit niks in de stopweek en voor de rest zal ik goed moeten opletten. Maar zoals ik al zei ben ik normaal binnen men 12 uur geweest.

  Bedankt voor de informatie 🙂

  Reageer
Reageer op: Pil vergeten in 3de week , doorgenomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief