Allergische reactie op BMR of amoxicilline?

  • #1

    Goedenavond, mijn zoontje van 1 jaar heeft op 27-11 zijn BMR vaccinatie gehad. Hij had toen al een dubbele oorontsteking. Op 1 dec is hij begonnen met antibiotica omdat beide oren al 2 weken liepen en hij veel pijn had. Op 6 dec daarmee gestopt. Op 8 dec zag ik hele lichte vlekjes op zijn gezicht en romp. De dagen erna werd dat steeds erger! Je zag op een gegeven moment bijna geen wit meer, de rode vlekken werden zo groot dat het 1 grote vlek werd. De huisarts dacht aan een allergische reactie dus moest ik hem anti-histamine geven. Dat hielp niet, het werd alleen maar erger. Hij had toen geen koorts. Na 4 dgn zagen we het wegtrekken in zijn gezicht en op zijn romp, maar kwam het op zijn benen en armen. Nu denkt de huisarts dat het een allergische reactie was op de antibiotica, maar kan dat zo laat nog? Dagen nadat de kuur gestopt is? En de anti-histamine die niet heeft gewerkt? Of kan het ook zijn dat hij door de BMR prik toch mazelen ofzo heeft gekregen omdat hij ziek was tijdens het zetten van die spuit? Het leek namelijk wel echt op de mazelen. Ik ben nu best angstig voor evt nog een keer antibiotica, maar ook voor de andere BMR prik (duurt gelukkig nog wat jaartjes;)). De dokter zei dat ik zonder problemen weer antibiotica kan geven omdat het niet wil zeggen dat hij er weer zo heftig op kan reageren. Klopt dit? Mijn gevoel is er maar niet lekker bij..
    Alvast bedankt!
    Gr Melis

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Je vraagt nu op een forum waar geen artsen zijn of je huisarts gelijk heeft.......

    Persoonlijk zou ik, als ik twijfelde aan de kundigheid van mijn huisarts, een andere huisarts om raad vragen. Of in het geval van mijn kindje, een kinderarts.

    Reageer
    #3

    Het was trouwens niet verstandig om hem te laten enten terwijl hij ziek was, dan is de kans op een reactie op de vaccinatie veel groter. Ik zou dus wel melden dat hij een heftige reactie heeft gehad na de prik, ongeacht of die nou door de prik of de antibiotica gekomen is. Je kunt ook allergisch reageren op de stof die bij het vaccin in zit, dus niet het vaccin zelf.

    Reageer
    #4

    Dat klopt helemaal, ik heb totaal geen vertrouwen in onze huisarts (dat heeft meerdere redenen). En dat niet enten als hij ziek is.. dat was ook mijn idee, maar op het consultatiebureau zeiden ze dat het geen kwaad kon (want als je het uitstelt zal hij vast weer verkouden zijn). Nu weet ik wel beter en doe ik dat nooit meer. Ik ga een andere huisarts contacten. Bedankt voor je bericht

    Reageer
    #5

    Melis,
    Ik zou het inderdaad ook nooit geven als ze niet fit zijn.Vind het zo slecht als ze zeggen, ach t kan wel hoor.
    Nooit vaccineren als ze ziek zijn, scheelt al zoveel op eventuele reacties na de vaccinaties.
    Is hij weer helemaal opgeknapt? Als ik die foto zie, zou ik denken en zeggen dat hij de mazelen heeft gehad idd..

    Reageer
Reageer op: Allergische reactie op BMR of amoxicilline?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief