bloedtest allergie onbetrouwbaar

 • #1

  Ik hoop dat een huisarts reageert. Mijn huisarts is namelijk tot midden augustus bezet voor niet-spoedeisende zorg.

  Het gaat om het volgende. Vroeger werd ik altijd verkouden als ik in een huis met katten was. Vorig jaar heb ik op een huis gepast van kennissen die een kat hebben. Ik had toen totaal geen klachten, ook niet nadat de kat bij me op schoot had gelegen en mijn hele broek onder de haren zat. Ik vond het zo leuk met de poes dat ik er over dacht om er zelf 1 aan te schaffen.

  Deze zomer was het dan zo ver. Ik heb eerst een bloedtest laten doen en daar kwam een negatieve uitslag uit.

  Nu is de kitten in huis, en na een aantal dagen lijk ik er toch op te reageren. Mijn neus voelt schraal, maar loopt niet. Toch wijd ik dit niet volledig aan allergie, want ons huis is slecht te ventileren en we moesten de deur veel dichthouden voor de kitten. Dan hoopt de mufheid snel op. Dus of het gevoel van mijn neus nou echt doro de kat komt blijft twijfelachtig. IK ben nameljik wel allergisch bevonden op huisstofmijt en graspollen.

  Wat ik wel vreemd vind is dat als de kitten mij krabt, in haar speelsheid, het gebeurt wel is, dat er dan een lichte zwelling ontstaat met rode huid eromheen. Dit trekt na 2 uur weer helemaal weg.

  Wijst mijn huidreactie op allergie?

  Kan ik allergisch zijn ondanks de negatieve test?

  Vriendelijke groet,

  Joris

  Reactie
  #2

  Misschien nog handig om te weten, ik heb een verleden met astma en nog sterker reageren op huisstofmijt dan ik nu doe. Vroeger kon ik niet eens in een ruimte met tapijt zijn. Dat is nu al flink beter.

  Verder slik ik weerstandverlagende medicatie (azathioprine) voor de ziekte van Crohn. Mogelijk speelt mijn medicatie een rol in hoe mijn lijf nu reageert op allergische prikkels? Of heeft dat de bloedtest vertroebeld?

  Reactie
  #3

  Dat de huid een betje zwelt is normaal. En bij een allergie horen doorgaans toch wat meer klachten dan alleen een dichte neus

  Reactie
Reageer op: bloedtest allergie onbetrouwbaar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief