Allergietest negatief, toch allergisch?

  • #1

    Sinds oktober 2014 heb ik last van allergieklachten.
    verstopte neus
    loopneus
    kriebels in neus, verhemelte en oren
    extreem veel niezen
    moe
    zo nu en dan een piepende ademhaling
    kortademig
    Vanaf oktober 2014 ging ik samenwonen met mijn man in de 7e maand van mijn eerste zwangerschap.
    Ik kreeg last van al deze klachten en kreeg van mijn huisarts een cortison neusspray voorgeschreven tegen de dichte neus, meer kon hij nu in de zwangerschap niet doen.
    Na mijn 2e zwangerschap, die nog erger was dan de eerste, heb ik een allergietest laten doen, de priktest was negatief, tot mijn grote teleurstelling kwam er niets uit!
    Maanden later is er hier in Duitsland nog een keer getest en ook hier kwam niets uit de test, zelfs niet uit de bloedtest, tot grote verbazing van de dokter.
    Nu is mijn vraag, heeft iemand het wel eens meegemaakt dat er ondanks de negatieve test, toch een allergie bleek te zijn.
    Toen ik ging samenwonen had ik zelf al een hond (beagle) maar er kwam dus een labrador bij.
    Mijn 'allergie die geen allergie is' is inmiddels zo erg dat het mijn leven negatief beinvloed.
    Op 'goede' dagen is mijn neus rustig, ben ik enkel moe van de dagen ervoor, dit is max 2x in de week.
    Op
    Slechtere dagen wil ik eigenlijk s middags wel even slapen, wat niet kan omdat ik blijf niezen en snotteren.
    Op hele slechte dagen (eens in de 10-14 dagen) wil ik helemaal niets meer en zie ik het allemaar niet meer zitten.
    Ik ben ten einde raad, wat kan mijn lijden veroorzaken? Want zo voelt het inmiddels...
    Ik gebruik voor het slapen gaan een certirizine pil, dit helpt wel wat, doe ik dit niet dan is het echt ondraaglijk.
    Verser gewone neusspray (inmiddels verslaafd) en Prevalin op erge jeukmomenten.

    Reageer
    #2

    Er is eigenlijk maar een mogelijkheid over. Dat je immuunsysteem niet goed werkt. Maar dat zou dan onderzocht moeten worden

    Reageer
    #3

    Ik heb meerdere malen allergietesten afgelegd omdat ik ook diverse klachten had. Uiteindelijk was het zo erg dat ik mijn ribben gkneusd gehoest heb en toen nam de dokter me wel serieus.

    Uit geen enkele test kkwameen allergie, en toch slik ik nu dagelijks hooikoorts tabletten en heb ik een neusspray hiervoor. Het helpt me wel. Het schijnt dat sommige dingen (zoals hooikoorts) toch w moeilijk te testen zijn omdat je er het ene jaar meer last van hebt dan het andere jaar..

    Reageer
    #4

    O zeker, ik ben allergisch voor kiwi, alles begint te jeuken en op te zwellen in en rondom mijn mond, maar de uitslagen van de testen waren negatief. Toch zeggen de artsen unaniem, absoluut niet eten, als je luchtpijp opzwelt is het levensgevaarlijk, niet doen dus.

    Reageer
    #5

    Mijn zoon had hetzelfde probleem. Uiteindelijk is zijn bloed getest in Heerlen bij een instituut gespecialiseerd in allergieën. Daar kwam uit dat hij een koemelk allergie heeft en ook voor knoflook en ananas. Als hij dit alles mijdt heeft hij nergens last meer van. Als hij wel dingen eet met deze ingrediënten komen de klachten weer terug. Hij is zelf de graadmeter.

    Reageer
    #6

    Ik heb precies dezelfde klachten... van de KNO arts naar de long arts... ze weten het gewoon niet welke allergie ik heb dus ik krijg gewoon medecijnen voor de geval van... toch heb ik niet voldoende aan.

    Ik zie dat Roelina praat over Koemelk allergie, kan dit ook zulke simptomen veroorzaken? Dus verstope neus, kribel hoest, benauwdheid, etc. Volgends mijn HA dat krijg je alleen darm klachten...

    In de tussentijd ben ik ook verslaafd aan Otrivin :S

    Reageer
    #7

    Een allergie of overgevoeligheid kan zich op allerlei  manieren uiten. Zelf ga ik niesen bij zuivelgebruik maar wel afhankelijk van de hoeveelheid. Beste is om je hele voedingspatroon onder de loep te nemen. Denk ook bijv aan smaakversterker en zoetstoffen. Rauwe melk geeft soms minder klachten. Kwam een recept tegen op internet van het zelf maken van haveryoghurt. Misschien een tip.

    Verder kunnen stoffen als histamine en tyramine klachten geven. Dit soort stoffen zitten in eieren, kaas, zuurdesem, vette vis, chocolade enz. Bij mij kan een kleinere hoeveelheid soms wel, bijv één paaseitje maar als het meer wordt slaat mijn zenuwstelsel op tilt.

    Op natuurgeneeskundig gebied kan je ook laten testen waar je overgevoelig voor bent, wat voor stoffen je nodig hebt, ontgiftingsmiddelen enz. Veel mensen hebben ook allerlei  voedingstekorten. Gebruik van zuivel kan een magnesiumtekort geven en de opname van mineralen en sporenelementen bemoeilijken.

    Reageer
    #8

    Ik kreeg vandaag t zelfde te horen terwijl ik afgelopen jaar te horen kreeg de kno arts dat ik hooikoorts heb.hoe nu verder snap er niets meer van

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    kun je me vertellen welk instituut dat in Heerlen is? de bloed testen zijn allemaal negatief maar ik heb toch echt een allergie ergens voor.

    hoor het graag

    Reageer
    #10

    @esan, je kan een allergie hebben of een overgevoeligheidsreactie. Dat laatste kan je niet meten; een allergie ook niet altijd. En dan nog kan je klachten hebben door tekorten aan voedingsstoffen.

    Je zou advies kunnen vragen op alternatief gebied. Daar zijn andere manieren van testen, zoals kinesiologie. Ook voor wat betreft tekorten aan voedingsstoffen. Die kan je lang niet allemaal opsporen via bloedonderzoek. Belangrijk is je hele voedingspatroon maar ook je darmflora, eventueel candida. Je zou je ook eens kunnen verdiepen in de werking van histamine en tyramine en exorfinen in de voeding. Op internet wel lijsten waar dit soort stoffen in zitten. Ook bepaalde kruiden en smaakversterker versterken de werking van histamine en tyramine. Beter dus simpel koken, met zo min mogelijk poespas.

    Reageer
    #11

    Heey wat vervelend voor jou ik ken je klachten maar al te goed ik heb ook testen laten doen waar niets uitkwam toch heb ik neusprikkels aan bepaalde stoffen oa hout bomen pollen stuifmeel rook make up parfum wijn en nog veel meer .. ik had goed en slecht nieuws alles was goed behalve had ik neusprikkels mijn neusslijmvliezen zwellen te rap op ! X

    Reageer
Reageer op: Allergietest negatief, toch allergisch?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief