Uien allergie?

  • #1

    Ik ben een enorme uien eter, maar sinds ongeveer een jaar kan ik er niet echt meer tegen.
    Als ik ui eet krijg ik het kort daarna zo heet dat ik gevoel heb dat ik in brand sta. Mijn pupillen worden heel groot, gevoel alsof ik mijn ogen moet open houden en ik ga zweten. Moet daarna ook altijd meteen een glas water. Daarnaast word ik licht in mijn hoofd en gevoel flauw te vallen.

    Ook kan ik hiernaast totaal niet tegen pittig. Een gerecht wat zeer licht pittig is, sta ik al in brand. Moet mezelf echt koelen met water drinken of in mijn gezicht gooien. Ook hierdoor krijg ik gevoel flauw te vallen.

    Is dit nou een allergie voor pittig eten en dat het ontwikkeld is ook voor ui? Hebben er meerdere hier last van?

    Heb het met knoflook bijvoorbeeld niet.

    Reageer
    #2
    • Ik heb hier ook erg last van maar er zijn niet echt goede medicijnen ervoor
    Reageer
    #3

    Ik gisteren gegeten bij een restaurant en verteld dat ik geen ui en geen paprika kan eten wegens allergie. Dit hebben ze toch gedaan. Eindstand was:

    -hevige misselijkheid

    -onwijs rood gezicht

    -duizelig

    -diaree

    -uiteindelijk toch kotsen

    -koud hebben onder een flink pak dekens

    -niet in slaap kunnen komen

    -knallende hoofdpijn

    -onwijs trillerig(ik kon haast mn glas water niet vasthouden)

     

    Reageer
    #4

    Neem contact op met je huisarts dan

    Reageer
    #5

    Kan zelf ook niet tegen uien. Bij mij heeft het ook effect op mn schildklier, die op hol slaat. Slechte zaak dat ze geen rekening met je houden.

    Reageer
    #6

    In maart 2022 kwam ik er zelf achter dat ik een intolerantie heb ontwikkeld voor uien waar ik dol op was. Na het eten leken mijn benen meteen de volgende in brand te staan gevolgd door hevige jeuk en daarna korstvorming. Na 1,5 week viel de oude huid eraf en kreeg ik nieuwe huid. Het is heel erg pijnlijk. Gebeurde per ongeluk weer kort geleden door eten na mijn zomervakantie. ik ging die bewuste zaterdag 5 am naar het EHBO ik trok het niet meer met de jeuk waar ze mij niet serieus namen en mij ri. huis stuurde en kreeg te horen dat ik mij maandag bij de huisarts moest melden. Totdat ze de digitale foto’s van mijn been zagen en ik meteen terug moest komen en alleen Pretnison tabletten kon de jeuk na 2 uur stoppen. Bloedtest heb ik bij de 1e heftige reactie gehad maar er bleek geen allergie uit. Het is per toeval dat ik zei, laat mij met zelftesten beginnen. Foto’s zijn schrikbeelden die zal ik niet toevoegen.

    Reageer
Reageer op: Uien allergie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief