allergie?

 • #1

  Hallo allemaal,

  Is er misschien iemand die mij kan helpen?
  Ik heb sinds 2 jaar regelmatig last van plekken op mijn lichaam waar plotseling een verdikking op komt. Achteraf had ik vroeger ook weleens last van, maar nu op hele regelmatige basis.
  Het gaat hier dan om verdikkingen: bovenop onderarm, onder de knieen, tong, mond, stuitje, en vooral vaak onderop mijn voeten. Dit doet echt heel erg zeer. Als hij onderop mijn voet zit, kan ik echt niet lopen, als er een bovenop mijn arm zit kan ik mijn arm niet gebruiken. Het is gewoon altijd 1 bult, meestal komt hij pas 's avonds en is de volgendeochtend ook meestal wel weer over.
  Volgens de dokter is het een allergie, maar ik geloof daar echt helemaal niets van. Al zou ik toch ook echt niet weten wat het dan wel is....?
  Vaak dacht ik dat het door schoenen kwam, einde lopen, op een verkeerde ondergrond gezeten maar ook dat heb ik nu wel een beetje uitgesloten? Jullie enig idee?

  Reactie
  #2

  Wat voor bulten zijn het? Zit er vocht in? Wordt de huid alleen dikker?

  Reactie
  #3

  Urticaria (of galbulten) is de medische benaming voor netelroos. Dit is een vaak voorkomende huidreactie. Een groot deel van de bevolking zal in de loop van zijn/haar leven wel eens hiermee geconfronteerd worden. De oorzaken lopen uiteen en de aandoening komt op alle leeftijden voor, zowel bij mannen als bij vrouwen.

  Urticaria is een zich in korte tijd ontwikkelende, vaak heftige jeukende uitslag van de huid, die begint met rode vlekken en daarna in verdikte, bleke plekken kan overgaan. De verschillende plekjes kunnen al of niet samenvloeien tot grotere vlakke plakkaten. Typerend is ook dat ze binnen enkele uren kunnen verdwijnen en ergens anders weer verschijnen.

  Reactie
  #4

  bedankt voor de reactie!

  Het zijn bulten van ongeveer 7cm bij 5cm ofzo.. dus best wel aardige plekken.
  Volgens mij zijn het geen vochtbulten want ze zijn echt keihard.

  Reactie
Reageer op: allergie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief