Allergie/netelroos?

 • #1

  Hallo!
  Ik heb een vraagje.

  Gisteren lag ik op de bank en voelde op mijn arm ineens wat branderigheid en jeuk, toen ik keek zal ik een rij kleine opgezette bultjes. Ik dacht dat het een vervelende mug geweest moest zijn.
  Maar een minuut later vond ik er ook een paar op mijn andere arm en voelde dat m'n huid overal branderig en warm werd.
  Binnen zo'n 5 minuten zat mijn hele lijf onder de rode opgezette bultjes, het ging super snel.
  Mijn gezicht, nek, rug, benen, armen, overal. Op sommige plekken zoveel dat het 1 hele grote felrode plek leek (geconcentreerd op wangen+neus, oren, knieholten, knieen voorkant en ellebogen).
  En op andere plekken ook ontzettend veel, wel een paar per centimeter huid. Ik voelde me koud en weeig.

  Ik heb dit 1 keer eerder gehad, een jaar geleden. Ik vermoed een naturlijk een allergie, maar geen idee wat het zou kunnen zijn. Het gekke is dat het binnen een uur of anderhalf uur voor het grootste deel ook weer weg is. Na een uur of drie is alles compleet verdwenen.
  Het komt en gaat heel snel dus.

  Is het netelroos, of een allergie? Is het verstandig om antihistamine in huis te hebben of kan het verder niet zo'n kwaad?
  Ik had wel wat verhoging vannacht, wat koortsachtige dromen gehad. Maar verder prima in orde (en geen bulten meer dus, helemaal niets meer te zien).

  De reden dat ik hier kom is vooral om te checken of ik bang moet zijn dat het doorslaat naar een allergie die zorgelijker is, of dat iets als dit dat zelden doet.

  Het gaat zo snel 🙂 dat ik op het moment zelf me afvraag of m'n luchtwegen ook gaan opzetten. Beetje een eng idee.

  Reactie
  #2
  Reactie
  #3

  Het lijkt niet op netelroos. Het kan wel een allergische reactie zijn. Ik zou er wel meer naar de huisarts gaan.

  Reactie
  #4

  Hallo Tandor, bedankt voor de reactie.
  Ik voeg nog even 1 plaatje toe, want er zaten ook bulten tussen als deze. Alleen bij mij was het veel roder van kleur.
  Eigenlijk vooral een mix tussen foto 2 in mijn vorige post, en deze foto hier. Dus talloze hele kleine, en daartussen duidelijk grote opgezette.
  De foto van de nek in de vorige post, lijkt er qua kleur erg op.

  Het is nu weg, dus naar de huisarts gaan vind ik een beetje lastig. Want er is niets te zien dus kan ze er ook niets mee denk ik. Maar als er iets zichtbaars terug komt, zal ik snel gaan.

  Het is 1 keer eerder gebeurd, een jaar geleden. Gisteren was er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak. Ik deed niets raars.
  Maar vorig jaar werd ik tijdens het varen op een meer geprikt door een apart uitziende vlieg. Ik was een uurtje daarvoor in de brandnetels gevallen. De pukkeltjes daarvan waren allang verdwenen, maar ik had zelf het vermoeden dat m'n lichaam door de twee aparte gebeurtenissen wat in de stress schoot en dus reageerde met netelroos. Brandnetels bevatten histamine dus misschien was het een beetje teveel.
  Maar ook daarvan weet ik niet zeker of het netelroos was.
  Ik had ook 'geitenijs' gegeten van een plaatselijke geitenboerderij, dus dat zou ook nog de boosdoener kunnen zijn. Een allergie voor iets daarin.
  Het was gisteren wel heftiger dan de vorige keer.

  Klopt het dat het onderstaande plaatje wel op netelroos lijkt? Want deze soort bulten zaten er ook tussen (alleen roder dus)

  Attachments:
  Reactie
  #5

  Dat lijkt wel weer op netelroos

  Reactie
  #6

  Hoi!
  Toch maar even gevraagd (per telefoon omdat er toch niets meer te zien is).
  De huisarts kon het natuurlijk niet duiden zonder het te zien, maar dacht dat het inderdaad wel netelroos kon zijn omdat het zo vluchtig kwam en ging.
  Waar ze ook aan dacht was een soort uitslag door een virus.
  Verder kon ze er niet zoveel mee natuurlijk.

  Als het ooit nog eens gebeurd probeer ik wel een aantal duidelijke/goede foto's te maken.

  Reactie
  #7

  Hoi ik vindt het wél op netelroos lijken hoor. Ik heb dit ook al een jaar nu tegelijkertijd met Angio oedeem, wil je meer weten dan nodig ik je uit om mijn blog te lezen https://yoo.rs/marjolein.mc/blog/urticaria-1508314733.html?Ysid=10726

  Reactie
  #8
  1. Hoi allemaal , Vanmorgen stond ik op met hele erge jeuk aan me arm en daarna ontstonden er eigenlijk bultjes ben toch gaan werken en op het werk waren ze rustig en bijna niet meer zichtbaar eenmaal thuis begonnen allebij me armen vreeeselijk te jeuken en ontstonden de bultjes weer weet iemand wat dit kan zijn ik kan er alleeen hellaaas geen foto bij voegen omdat het bestand te groot is
  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het lijkt toch op een allergische reactie

  Reactie
  #10

  Dankje voor de snelle reactie zou niet weten waarvan het een allergische reactie zou zijn.  Ik ga het even in de gaten houden danku

  Reactie
Reageer op: Allergie/netelroos?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief