Coeliakie test

  • #1

    Ik heb zes weken een glutenvrij dieet gevolgd on te testen of dit hielp bij mijn prikkelbare darm. Mijn klachten zijn sterk afgenomen en in overleg met mijn dokter ga ik nu bloed prikken op coeliakie. Mijn dokter zei dat ik gelijk bloed kan laten prikken en dat het geen probleem is dat ik al een tijdje geen gluten heb gegeten. Op de website van de coeliakie vereniging staat echter dat je minstens zes weken gluten moet eten. Mijn collega heeft ook een keer de test gehad en moest toen minimaal een week gluten eten. Overal lees ik wat anders, hoe lang moet ik gluten eten voor ik bloed kan laten prikken?

    Reageer
    #2

    De coeliakie vereniging heeft gelijk als je een betrouwbaar bloedonderzoek wilt

    Reageer
    #3

    Het kan zijn dat je overgevoelig of allergisch bent voor gluten. Zou je moeten uitzoeken. Toch hoeft het probleem hem niet altijd in de gluten te zitten. Kan ook zijn dat je overgevoelig bent voor onze veredelde tarwe. Kan ook zijn dat je overgevoelig bent voor mycotoxinen, afbraakproducten van schimmels die in diverse voedingsmiddelen zitten.  Dan kan het schelen om daar enigszins rekening mee te houden en vooral om te zorgen voor de juiste voedingsstoffen, waardoor je lichaam de schadelijke stoffen makkelijker kan afbreken.

    Reageer
    #4

    Voor je darmen kan het schelen om te zorgen voor oplosbare vezels, zoals psyllium en inuline. Ook stoffen als vitamine D en magnesium kunnen helpen ondersteunen. En denk ook eens aan resistant starch. Ook is er een groep voedingsmiddelen, fodmap genaamd, die klachten kunnen geven.

    Reageer
Reageer op: Coeliakie test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief