Afkick weed komt het goed?

  • #1

    Hey iedereen ik ben 19 jaar, ik ben nu al 4 dagen gestopt met blowen , deed het echt elke dag stond op eerste wat ik deed was eentje rollen. deed dit vanaf men 17 maar is verergerd vanf me'n 18.. zo ging dit meestal de hele dag door. Nu heb ik tege me zelf gezegt van jonge stop met die troep je vergooid je leven & je hebt al klachten , ik maak me om het minste zorgen momenteel , ik denk direct dat er iets ernstig aan de hand is met me maar ik kan me toch nog onder controle houde met het gedacht dat ik wel tege me zelf zeg van het komt allemaal goed , dit zijn gwn afkick verschijnselen. Zweten , alleen voelen , angst , hart kloppingen , koude rillingen , weinig eten maar ik verplicht me zelf wel om te eten,veel naar toilet gaan (plat) & snachts wakker worde zonder enige reden. Het is een heleboel waar ik me zorge om maak , wat niet goed is want dan erger ik me meer aan dingen die ik voel & denk & dan ga je er nog dieper over na denken & zo ga je denken dat je echt dood ziek bent maar het eigenlijk niet zo is. Steun heb ik niet echt want men vader vindt drugs echt de grootste troep die er is & eigenlijk moet ik die gelijk geve want het is echt zo , wat een rot gevoel dat de afkick van weed je kan geve , zo rot.. Bn blij dat ik heb kunne vertelle wat ik voel & meemaak op dit moment , heel veel sterkte aan al die andere die ook aan het afkicken zijn!

    Reageer
    #2

    Wow.. Jij ervaart dit heel anders dan mij! Ik ben nu bijna 3 weken gestopt, ik deed dit ook dagelijks en ik denk z'n 3 jaar en dan ongv. 3 jointjes per dag en voel me heerlijk, geen rare verschijnselen.. Het bevalt mij zo goed dat er meerdere uit mijn vrienden groep gestopt zijn. Een wiet verslaving is geestelijk en niet lichamelijk. Niemand heeft er moeite mee! Geweldig, ik zeg doen!!!!

    Reageer
    #4

    Hoi Anoniem,
    Ten eerste wil ik je zeggen ''wat ontzettend knap van jou dat je al 4 dagen gestopt bent met blowen''.
    Als ik kijk naar wat je schrijft, herken ik het. Ik heb 4 jaar in de verslavingszorg gewerkt als woonbegeleidster. Ook kwam ik hier jongeren tegen van jouw leeftijd die al heel wat jaren wiet rookten. Wiet is troep! Het lijkt onschuldig maar het kan veel schade aanrichten. En dan heb ik het vooral over je geheugen… Een vriend van mij heeft 15 jaar wiet gerookt. In zijn werk gebruikt hij nu notieblokjes want zijn korte termijn geheugen is beschadigt door de wiet.

    Ik begrijp dat je je zorgen maakt en dat is heel normaal. En dat je nu wat extra bezorgt bent komt doordat je aan het afkicken bent.
    Een voorbeeld: Mensen zeggen wel eens dat na 24 uur of 3 dagen (weet niet precies hoe dit zit) de nicotine uit het lichaam van rokers is, dat klopt! Maar waar ze dan niet aan denken is dat hun lichaam wel jaren en jaren heeft gerookt. Hun lichaam was aan de nicotine gewend en het lichaam had de nicotine geaccepteerd. Wanneer de nicotine uit het lichaam is, moet het lichaam helemaal opnieuw zijn weg gaan vinden zonder de nicotine. Dit is niet 3 dagen, dit kan zelfs een half jaar tot een jaar duren! Zo is het ook met wiet. Jouw lichaam is hieraan gewend geraakt, nu is de wiet weg en moet het opnieuw zijn weg gaan vinden en hier kan een half jaar tot een jaar overheen gaan. En dan heb ik het over dat je je de komende tijd wat grieperig kunt voelen, dat je wat emotioneler en geprikkelder bent dan anders. En ook zoals je zelf schrijft wat bezorgder bent.

    Hoe is het met je omgeving? Rookte je met een groep? Alleen? Krijg je steun?

    Wat je zou kunnen doen is contact opnemen met de verslavingszorg. De VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) heeft een chat. Deze is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur van maandag tot vrijdag. Misschien is dat een idee voor je?

    Mocht je het echt verschrikkelijk moeilijk krijgen, mag je wel even op deze site achterlaten (als je dat wilt) in welke provincie je woont. Dan kijk ik even of ik een jongerengroep voor je kan vinden met ex-blowers. Het zelfde idee als de AA

    Ik werk al een aantal jaren met een andere doelgroep, niet meer in de verslavingszorg. Maar mocht je nog vragen hebben mag je ze stellen en zal ik proberen je antwoord te geven.

    Heel veel succes! Het is ff pittig maar als je er door heen bent heb je ook wat!!!! Namelijk je leven terug! Op naar de toekomst met een gezond hoofdje!

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Vergeten de link te geven:
    http://www.vnn.nl/online-chat/
    Groetjes Nynke

    Reageer
    #6

    Hey Nynke , bedankt voor je hulp! Ik waardeer het echt , het weed roken deed ik meestal met vrienden ( die ik nu niet meer laat komen omdat ze toch alleen maar kwamen om te blowen) Dus nu zit ik de meeste dagen alleen , maar dit wil niet zeggen dat ik me niet bezig hou met dingen zoals opruimen etc & een lekkere maaltijd voor me klaar maak , maar toch blijven die gedachten komen & zo blijft het een cirkel die maar blijft doorgaan , het enige dat ik momenteel kan doen is gewoon afwachten tot het voledig uit men systeem is. Danku opnieuw voor de reacties doet me echt goed!

    Reageer
    #7

    Hai,
    Hoe verleidelijk het ook is om toch maar weer toe te geven... doe het NIET. Je gaat op een gegeven moment van jezelf balen, jezelf slap vinden en dan kun je niet meer op je eigen 'ik' vertrouwen. Houd alsjeblieft vol. Lees de geplaatste links door want jullie kunnen elkaar steunen, helpen, hart onder de riem steken en uithuilen, met elkaar lachen om jullie domme acties en foute trips en vooral: zonde hoeveel geld jullie hebben opgerookt en wat je daar eigenlijk allemaal al van had kunnen doen/kopen. Ga sparen voor een rijbewijs! Lijkt me een goed doel op jouw leeftijd. Nogmaals: houd vol joh!

    Liefs Lana

    Reageer
    #8

    Hallo, koop een agenda en plan om te beginnen 1 wandeling per dag. Dwing jezelf om naar buiten te gaan en te bewegen, om onder de mensen te komen. Je zal het allemaal vreemder ervaren (lees: nuchter, ieuw wat eng) maar dit is de realiteit. Ga naar de bieb, struin tussen boeken en leen een simpele roman. Verstop je niet achter de PC, dan vereenzaam je. Pak een saunaatje, een zonnebank. Ga naar een museum. Laat zielige asielhonden uit, dan wandel je dat uurtje per dag niet alleen. Kortom, zat dingen die je 'alleen' kunt ondernemen zonder die leipe blow-vrienden van je terwijl je toch niet alleen bent. Een dier geeft jou net zoveel liefde en aandacht terug als wat jij in het dier investeert...

    Zet 'm op! (Ben nu al trots op je!)

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, ik ben nu 23 en blow al ongeveer 5a6 jaar . Ik probeer meermaals te stoppen zonder succes ik ben wel al verminderd rook nu meschien 3 a 4 joints per dag . Vroeger meer ...:s . Ik vind steets wel lekker maar het kost tegenwoordig ook veel . Dus er beginnen toch beetje geld problemen te komen 🙁 . Iemand goeie raad ?

    Reageer
    #10

    De enige goede raad die ik je kan geven is:
    probeer er toch echt mee te stoppen. Ga naar je huisarts en overleg met je huisarts wat er mogelijk is om je te helpen met stoppen.

    Reageer
    #11

    Beste stoppers,

    Ik ben 27 en heb ongeveer 10 jaar heel veel geblowd. En dan bedoel ik echt niet 1 jointje per dag maar eerder 6 hele dikke. Het begon met een halve gram per dag en uiteindelijk kwam ik met minder dan 2 gram amnesia de dag amper door..

    Ben eerst 4 maanden gestopt met gewone tabak roken en rookte alleen nog joints met american spirit tabak gemengd. Daarna besloten ook te stoppen met wiet. Dat was te ambitieus en ben toen als vervanger shaggies met american spirit gaan roken als ik zin had om te blowen. Max 7 per dag van die hele dunnetjes. Inmiddels ben ik 6 weken clean van de wiet en rook ik amper meer een shaggie. Soms een paar dagen helemaal niet en soms een paar per dag als ik het zwaar heb. Binnenkort is het moment dat ik ook daarmee kan stoppen omdat mijn brein nu weer een stuk helderder is en ik helemaal niet het gevoel heb dat ik verslaafd ben aan de nicotine omdat ik nu dus ookal een half jaar zo goed als gestopt ben. Afkicken van wiet was de eerste 2 weken lastig vooral omdat ik 4x per nacht uit bed ging om een doorweekt shirt te wisselen voor een droge en dan kon ik moeilijk weer in slaap komen. Echter sliep ik altijd wel want ik had de bizarste dromen die de meeste mensen die gestopt zijn wel kennen. Zie dat als een goed iets. Als je zo lang en veel hebt geblowd kom je niet meer in je REM slaap en daar komen de dromen juist vandaan. Sterker nog, in deze slaapfase verwerk je de dag en anticipeer je alvast op de dag(en) die gaan komen. Wat dus betekent dat als je die slaapfase niet meer hebt door dat geblow, je eigenlijk een halve (of naar mijn gevoel een hele) zombie wordt die zichzelf helemaal is verloren in het wiet gebruik. Sommige vrienden zul je niet meer zien omdat veel vriendschappen van blowers enkel lijken te bestaan uit blowen en nog meer blowen, potjes kaarten en weer blowen. Een slaaf van het blowen en daarom heet het verslaafd. Of het nou lichamelijk of psychisch is doet er niet zoveel toe. Zorg dat je de eerste weken volle bak gaat sporten en veeel water drinkt ( 3 liter in mijn geval) zodat je de afvalstoffen zsm hebt geloost en weer normaal kan tukken! Ik ben anti hulp zoeken want als je er eenmaal weer alleen voor staat ben je zo weer terug bij af. Ik heb mezelf juist afgesloten van alles en iedereen behalve de mensen die echt om mij geven en mij wilde steunen door dik en dun (ouders en een handje vol echte vrienden). Heb om mij heen vaker mensen een kliniek in zien gaan die vandaag de dag toch weer in de coffeeshop zitten. Dingen op eigen kracht doen zorgt voor een sterk zelfvertrouwen wat ik als blower niet meer had dus het is ook niet makkelijk allemaal maar niemand zegt dat het leven makkelijk is. Het is een denkwijze en leefstijl die je jezelf aan moet leren om beter te worden. Dus ga sporten en maak voor één keer eens de juiste keuze. Roken, blowen, alcohol andere drugs, het voelt eventjes lekker maar je verkoopt je ziel aan dat spul als je het te vaak gaat doen. Nu 6 weken nadat ik ben gestopt ben ik mezelf dat wel bewust. En 6 weken is helemaal niets want ben eerder een jaar gestopt en toch weer begonnen dus blijf scherp tussen de oren en laat je niet verleiden tot dat ene trekje. Alleen duivels willen je weer aan het blowen helpen, blijf bij de shop en de verslaafde medemens uit de buurt want waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Wijze lessen geleerd in de afgelopen 10 jaar, het moest zo lopen. Oja en voor iedereen die de eerste paar weken al gestopt zijn. Het ergste is achter de rug. Kan alleen maar beter worden!!

    Reageer
Reageer op: Afkick weed komt het goed?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief