Benauwdheid tijdens en na het blowen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik rook alleen in het weekend cannabis en heel soms door de weeks ook, maar nu mijn probleem.
  Als ik blow is er eerst nog niks aan de hand vanaf het moment dat ik een beetje moet hoesten krijg ik het nogal benauwd. Dit duurt heel de avond en vaak ook nog een paar dagen erna. Soms word ik bang dat ik stik. Is hier iets tegen te doen?
  alvast hartelijk bedankt.

  grtz Bemo

  Reactie
  #2

  ja hoor, de oplossing is hier heel makkelijk : Stoppen met blowen, jouw lichaam is heel slim en verteld je dat het heel ongezond is.
  luister daar dan ook na.
  groetjes, Brenda

  Reactie
  Wanneer ben je een alcoholist? Doe de zelftest om snel vast te kunnen stellen of uw alcoholgebruik problematisch is.
  Test het direct
  #3

  Adviezen over het gebruik van drugs worden hier niet gegeven. Waarom blow je eigenlijk als je je er zo ziek van voelt?

  Reactie
  #4

  Waarom worden hier geen fatsoenlijke adviezen gegeven?

  Reactie
  #5

  Lijkt me nogal voor de hand liggend dat als je het benauwd krijgt en moet hoesten tijdens roken of blowen, dat je dat dus niet meer doet. Prima advies toch!

  Reactie
  #6

  Wat jij ervaart is gewoon erg stoned zijn. Ik ben ook gevoelig voor blowen (na een periode met vrienden blowen rond mijn 17e ben ik ook gestopt omdat ik het echt niks aan vond) en ervaar na een hijsje 'te veel' ook dat ik moet hoesten en als ik dat heb gedaan ervaar ik een 'luchtbel' in mijn lichaam, dat is best te omschrijven als dat benauwde van jou. Als het zo ver is weet ik dat ik echt super stoned ben, ik vind het geen prettig gevoel en ben dus niet meer gaan blowen.. 🙂

  Reactie
  #7

  ik heb zelf van me 15de tot me 17de echt zwaar aan de wiet gezeten toen ben ik een jaar gestopt omdat ik toen wietje haalde van de shop gewoon stak hem aan kreeg het ineens warm bij me hart enzo druk op me borst en ben gaan zitten op de bank aangezien me buurvrouw arts is ik begon ineens zomaar uit het niets te trillen en werd met de minuut erger ik heb dit nog nooit gehad ik ben toen rustig gaan zitten proberen rustig in te ademen ging niet soort shock leek het wel ik ben toen gestopt en jaar later ooit nog eens keer geprobeerd ik nam 3 heisen van een joint en toen begon de ellende weer werd lijkbleek hart ging snel heel erg snel en benauwd zwete ik zag niks meer en kreeg geen lucht viel flauw sinds dien nooit meer aangeraakt dat was de laatste keer zo iets is het zelfde als jou ik heb er nu nog last van dus advies is zo snel mogelijk stoppen!

  Reactie
  #8

  Puur filosofisch: Blowen maakt dat je meer op jezelf gericht kan worden. Althans die ervaring heb ik. Hoewel het meestal zorgt voor een prettige stemming kan het ook maken dat je gevoelig wordt voor (onbewuste) angsten/emoties. Zelf heb ik op dit moment last van zo'n soort verschijnsel (en ik weet zeker dat het niet van het blowen komt). Benauwd zonder aanwijsbare oorzaak, ofwel: Psychisch. Zou stress kunnen zijn wat tijdens het blowen naar voren komt.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo, ik heb met mijn vriendin altijd kunnen blowen, of het nou dag of avond was, er ging nooit iets fout, we konden altijd alles nog doen, samen lachen, niks om me druk over te maken, nu een paar weken terug ging ik weer blowen met mijn vriendin, toen kwam ik thuis, en zat ik op de bank en op een gegeven moment kreeg ik het heel benauwd last met ademen, kortademigheid, en raakte helemaal in paniek. toen op de volgende dagen probeerde ik het weer een paar keer, en elke keer al had ik geblowd, ging ik het heel benauwd krijgen, last van ademen, duizeligheid. ik weet echt niet hoe dit komt, want het ging altijd goed als ik met mijn vriendin aan het blowen was of had geblowd. ik vind het maar raar. zouden jullie evt. weten wat dit zou kunnen zijn.

  dankuwel

  Reactie
  #10

  ik heb vanaf mijn 16e tot mijn 20e altijd veel geblowd (bijna elkedag)

  maar nu als ik ook maar een paar hijsen neem wordt ik helemaal naar. het gevoel als of ik geen adem meer kan halen. heb de laatste tijd ook last van het ademen en bij diepe ademhaling steek in mijn rug(schouderblad).
  zou dit ernstig zijn? ga binnekort maar eens naar de huisarts.

  Reactie
  #11

  Het is moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ik denk wel dat het inderdaad goed is om naar de huisarts te gaan en naar je luchtwegen en longen te laten luisteren. Stop me blowen/roken

  Reactie
  #12

  Ongeveer 3 dagen geleden blowde ik met een vriend. Ik nam toen denk ik te veel ik raakte ook in paniek een een beetje benauwd.trillen,zwaar gevoel en soms werden dingen een beetje wazig.

  Nu 3 dagen later voel ik me nog steeds niet de oude. Op verschillende plekken op m'n hoofd voel ik een soort druk en ik voel me benauwd. Weet iemand meer? Gaat dit weer over?

   

  Reactie
  #13

  Zorg dat je voldoende water drinkt. 1,5 - 2 liter per dag en eet dagelijks een stuk vers fruit. Als de klachten blijven aanhouden, ga dan even naar de huisarts.

  Reactie
  #14

  Hoi, deze verschijnselen kloppen inderdaad. De ene keer kan het goed gaan en de andere keer krijg je een aanval. Het enige wat daar tegen werkt is niet meer doen. Wat heeft het voor zin? Het leven word er niet mooier op. Blijf gezond eten en water drinken en er is niks aan de hand! X

  Reactie
  #15

  Gewoon door roken baap rikje is goed voor je

  Reactie
Reageer op: Benauwdheid tijdens en na het blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief