Jaren overdadig alcohol gebruik, opgezwollen gezicht

 • #1

  Dag iedereen. Na vele jaren van overdadig drank misbruik (minstens twee, drie flessen wijn per dag) kreeg ik van de dokter te horen dat ik het einde van het jaar niet haal als ik niet onmiddellijk stop. Dus heb ik me laten opnemen in een ontwenningskliniek en neem ik Antabuse.

  Hij zei ook dat mijn gezicht erg opgezwollen is en nu ik er eens op let, is dat inderdaad zo. Nu is mijn vraag, nu ik volledig gestopt ben met alcohol, hoe lang zou het duren voordat ik er weer enigszins normaal uit zie?

  Alvast dank voor jullie reacties.

  Reageer
  #2

  Die vraag zal niemand zo kunnen beantwoorden

  Reageer
  #3

  Zal er mede aan liggen wat je doet voor je gezondheid. Overmatig alcoholgebruik is op allerlei manieren slecht voor je gezondheid. de snelle suikers ontregelen je bloedsuikerspiegel, waardoor insulineresistentie wordt bevordert. Is ook slecht voor je lever. Bevordert vervetting van je lever. Ook zorgt alcohol voor verlies van vitaminen en mineralen. Als je dus zorgt voor volwaardige voeding en de snelle suikers mijdt, kan dat schelen in de balans in je lichaam. Zou zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en oplosbare vezels. Onder andere dus ook voldoende groente. Voor de rest, zoals voedingssupplementen en middelen om je lever te ondersteunen, misschien even advies vragen.

  Reageer
Reageer op: Jaren overdadig alcohol gebruik, opgezwollen gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief