Echo bovenbuik lever

 • #1

  Hallo,

  In mijn studententijd heb ik aardig wat bier gedronken. Met voortschrijdend inzicht in de jaren daarna, besef ik me dat dat niet heel handig is geweest, bijvoorbeeld met het risico op levercirrose. Ik ben hypochondrisch aangelegd en maak me daar nu zorgen over.

  Om andere redenen heb ik ongeveer een jaar na mijn studententijd een echo van mijn bovenbuik gehad. Daarop werden toen geen afwijkingen geconstateerd. Ook ongeveer een jaar na mijn studententijd had ik bloed laten prikken. Volgens de arts waren mijn leverwaarden toen 'prima'. ALAT, ASSAT, Gamma GT vielen binnen de referentiekaders. Billrubine was licht verhooogd, maar zodanig verwaarloosbaar volgens de arts geen actie ondernomen hoefde te worden. Na mijn studententijd tot heden heb ik vrij gezond geleefd met zeer weinig alcohol, waaronder een paar keer zelfs wel eens 1 of 2 maanden alcoholvrij.

  Nu ben ik benieuwd of er een dokter op dit forum zit die bekend is met echo's van de bovenbuik. Kan ik op basis daarvan worden gerustgesteld dat levercirrose, vervette lever of fibrose zichtbaar had moeten zijn als daarvan sprake was? Naar die termen heb ik destijds niet gevraagd aan mijn arts. Ik las op internet dat bij die aandoeningen de leverwaarden namelijk normaal kunnen zijn.

  En mijn tweede vraag is of ondanks mijn gezonde levensstijl van nu die aandoeningen alsnog kunnen ontstaan door mijn studententijd of dat dan los daarvan zou staan?

  Reageer
  #2

  die dingen waren beslist zichtbaar geweest

  Reageer
  #3

  Dank u wel voor uw snelle reactie. De kans is dus zeer klein dat daarvan toch sprake was ondanks dat dit toen niet zichtbaar was in de echo?

  Reageer
Reageer op: Echo bovenbuik lever
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief