Spontane blauwe plekken en pijn rond knie.

  • #1

    Ik ben een [b]man[/b] van [b]24 jaar[/b] en loop al een tijdje rond met de volgende klachten.

    Een aantal weken terug begon ik ineens spontane blauwe plekken te krijgen op boven en onder-benen. Ik maakte me hierdoor ernstig zorgen.

    9 weken ervoor had ik sexueel contact gehad met een vrouw waarbij het condoom was gescheurd. Na 10 weken en 4 dagen heb ik me laten testen op [b]HIV[/b], [b]Lues[/b] en [b]Hepatitus B[/b].

    De test uitslag was op alle vlakken negatief. In eerste instantie was ik erg opgelucht. Totdat de klachten erger werden.

    Ik kreeg last van pijn in beide benen. Het deed erg pijn bij het lopen en manifesteerde zich vooral rondom de knie. De klachten in het rechterbeen hielden na drie dagen op. Maar in het linkerbeen blijven ze aanhouden. De ene keer doet het pijn de andere keer iets minder. Ook ontdekte ik weer een spontane blauwe(rode)plek op mijn linker scheenbeen en doet pijn als ik erop druk.

    Ik durf niet goed meer naar de huisarts te gaan omdat ik denk dat hij mijn klachten niet serieus zal nemen.

    Reageer
    #2

    Spontane hematomen (bloeduitstortingen) kunnen voorkomen bij mensen die anti-stollingsmedicijnen gebruiken, of bij mensen met afwijkingen in de bloedstolling.

    U vreest dat u niet serieus zult worden genomen door uw huisarts. Is daar een aanleiding voor?

    Uw symptomen zijn naar ik aanneem duidelijke blauwe plekken, dus waarom denkt u dat de huisarts uw stollingsfactoren niet zal onderzoeken?

    Reageer
    #3

    [b]Koen schrijft:[/b]
    [quote]Spontane hematomen (bloeduitstortingen) kunnen voorkomen bij mensen die anti-stollingsmedicijnen gebruiken, of bij mensen met afwijkingen in de bloedstolling.

    U vreest dat u niet serieus zult worden genomen door uw huisarts. Is daar een aanleiding voor?

    Uw symptomen zijn naar ik aanneem duidelijke blauwe plekken, dus waarom denkt u dat de huisarts uw stollingsfactoren niet zal onderzoeken?[/quote]

    Er is een aanleiding voor, zoals ik eerder noemde was ik zeer bang dat ik HIV had opgelopen. Na 5 weken ben ik naar de huisarts gegaan. Ik heb alles uitgelegd en heb een bloed test gedaan. Deze was negatief en ze vertelden me dat ik me geen zorgen meer hoefde te maken.

    9 weken verder kreeg ik allemaal klachten en 10 weken en 4 dagen later weer laten testen. Weer negatief en ze vertelden me dat het nu helemaal uitgesloten was, en of ik gerust gesteld was?

    Als ik nu weer met klachten kom nemen ze me niet meer serieus. De vorige keer reageerde de huisarts "ik heb ook weleens blauwe plekken".

    Reageer
    #4

    spontane blauwe plekken dienen serieus te worden bekeken.
    wanneer was je laatste bloedonderzoek en had je toen die blauwe plekken al een poosje?
    als daar alle uitslagen goed van waren dan kun je gerust zijn. als er afwijkingen waren, dan zou ik nog een keer bloedtest vragen, om zeker te zijn. niet of je HIV hebt, maar misschien iets anders in het bloed.
    succes bij de huisarts.
    Brenda

    Reageer
    #5

    Blijkbaar relateer jij de blauwe plekken aan een opgelopen SOA. Deze SOA is uitgesloten door onderzoek. Twijfel je nog aan de SOA, of wil je weten hoe de spontane blauwe plekken op je been ontstaan? Met andere woorden ben je bang voor de SOA, of maak je je zorgen over de blauwe plekken?

    Reageer
    #6

    In dat geval zou er dus mogelijk sprake kunnen zijn van hypochondrie in plaats van een niet gediagnosticeerd hematoom.

    Ben je je bewust dat je misschien angstig bent?

    Waarom heeft de huisarts niet direct onderzoek gedaan naar een eventuele verhoogde bloedingsneiging?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik ben na een verkr*chting 20 jaar terug ook op SOA onderzocht en vlgs dokters had ik niets opgelopen,he laas werd er toentertijd niet op HepC gecontroleerd!!! Jarenlang vage klachten waar de artsen niets mee konden en..Nu zit ik met chronische hepatitis C genotype 4,dat overeenkomt met waar de verkr**hter vandaan kwam en dus heel moeilijk te genezen is.

    Reageer
    #10

    gewoon naar de dokter gaan

    Reageer
    #11

    Hoi Anja mag ik jou vragen wat jij precies voor klachten hebt?

    Reageer
    #12

    Mijn dokter onderzoekt de blauwe plekken niet ,en zegt dat het komt doordat ik ouder wordt, dat het normaal is dan, ben boven de 60, doet geen bloedonderzoek

    Reageer
Reageer op: Spontane blauwe plekken en pijn rond knie.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief