tintelende benen

  • #1

    ja ik heb al jaren last van tintelende benen alsof er een soort constante tocht langs je benen gaat(terwijl het echt niet tocht/getest met kaarsjes op de grond) en voelt alof er met 100 naaltjes in mijn benen wordt gestoken, dit is niet echt erge pijn maar vervelend zeurderig.
    ziekenhuis niets gevonden, accapunctuur hielp ook niet. enige tijd wanneer ik er geen last van heb is tijdens en net na het douchen.
    Heb al een mri-scan laten maken, bloedvat-controle/snelheid bloed. Niets wil helpen , voor doktoren is dit een raadsel.Maar gaat niet vanzelf weg en wordt er gek van ,lijkt een soort kriebel-jeuk .
    Herkend iemand zich misschien hierin, of kent iemand met dezelfde problemen. graag reaktie,
    vriedelijk groet sjaak

    Reageer
    #2

    hebben ze ook onderzocht of het polyneurophatie kan zijn?
    is er ook spieronderzoek gedaan b.v.
    Brenda

    Reageer
    #3

    Ken je het restless leggs syndrome?

    Reageer
    #4

    Als u stil zit of ligt, heeft u dan een vervelend kruiperig, branderig of soms jeukend gevoel in uw kuiten of benen (en soms in andere delen van uw lichaam als voeten en armen)? Kunt u dat gevoel alleen verlichten door te gaan bewegen?
    Komt dat gevoel en die behoefte om te bewegen tijdens perioden van rust en geeft bewegen verlichting?
    Heeft u ’s avonds en ’s nachts als u gaat zitten of in het bijzonder als u gaat liggen in bed meer last van dat gevoel dan overdag?
    Heeft u vaak moeite om in slaap te vallen of om een hele nacht door te slapen?
    Hoort u van uw partner dat u met uw benen (of armen) schopt/slaat tijdens uw slaap; heeft u wel eens last van schokkende bewegingen in uw benen die u onmogelijk kunt onderdrukken?
    Bent u vaak overdag moe of vermoeid?
    Heeft u familieleden die dezelfde symptomen hebben?
    Zijn de klachten erger geworden naarmate u ouder werd?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    heb je wel eens een controle laten uitvoeren op vitamine b12.... dit is een typische vitamine b12 tekort verschijnsel, het 2e verschijnsel is dat de artsen hier niet of niet goed hier naar kijken. laat je bloed prikken op vitamine b6, foliumzuur, en b12
    als je b12 spiegel onder de 130 zit dan weet je het zeker, tussen de 130 en 250 zit je in een grijze zone, google dan ff naar stichting b12 tekort, sterkte

    Reageer
    #7

    Hallo Sjaak,
    Jouw bericht is van vier maanden terug. Ben je al wat wijzer?
    Ik heb al meer dan 1 jaar dezelfde klachten. Doktoren hebben geen idee wat het kan zijn.

    Reageer
    #8

    Ik heb een holistische gedachte bij deze symptomen.

    Gaat u in het leven u eigen weg? Of bent u meer een volgzaam type? bent u loyaal aan uw eigen wensen en verlangens, of beweegt u mee met de richting die door anderen worden bepaald?

    Het klinkt misschien raar, maar het is mij wel vaker opgevallen dat mensen met deze symptomen als het ware een dubbele boodschap uit de hersenen krijgen, alsof ze de ene kant op zouden willen maar telkens toch de andere kant op gaan. De benen lijken daar dan eigenlijk een beetje verward van te worden.

    Ik besef mij dat dit een psychosomatische benadering. Dit hoeft natuurlijk geenzins voor u te gelden, maar toch wil ik u deze gedachte niet onthouden.

    De oplossing ligt hierbij voor de hand. Wees trouw aan uw eigen intuïtie, uw eigen wensen en uw eigen ideeen. Ga uw eigen weg, of teminste, maak een bewuste keuze om dit wel of niet te doen. De benen weten zo waar ze aan toe zijn en komen dan 'innerlijk' tot rust.

    Mocht deze gedachte je helemaal niet aanspreken, klik dan gewoon de pagina weg. Ik begrijp het, want het is natuurlijk een beetje vaag.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    beste Sjaak, wou eens horen oe je al iets wist van de gegevens van de tentelingen in je benen.
    Ik zit namelijk ook met dit geval en ben al 2x onder het mes geweest aan de onderrug, omdat gebleken was dat er een zenuwbaan vast zat maar dat is nu nog niet het geval.
    ben nu sinds èèn maand terug aan het herstellen en nu beginnen die tintellingen terug

    Reageer
    #11

    Ik heb zeker 20 jaar met dezelfde klachten gelopen, mijn benen vertoonden daarbij ook nog eens vormen van oedeem. Ik heb heel wat nachten op de bedrand gezeten, omdat ik er gewoon niet van kon slapen.

    Reageer
    #12

    sjaakflossygunther (mooie naam). Welke diagnose heeft de behandelend arts gesteld. Is er sprake van een hernia?

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Volgens mij is dit een angst- en stresssymtoom

    Reageer
    #15

    Een vaak gemiste diagnose in de huisartsen praktijk is perifere arteriële insufficiëntie.

    Perifere arteriële insufficientie wordt veroorzaakt door atherosclerose (dichtslibben van de bloedvaten) als gevolg van bijvoorbeeld ouderdom, roken en diabetes.

    Reageer
Reageer op: tintelende benen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief